تاريخ انتشار: 27 بهمن 1390 ساعت 14:02:15
تشیع در گینه کوناکری

گینه کوناکری یکی از کشورهای قاره آفریقا است که از شمال با سنگال و گینه بیسائو، از شمال شرق با مالی، از جنوب شرق با ساحل عاج، از جنوب با لیبریا و از جنوب غرب با سیرالئون همسایه است.

گینه در سال 1890 مستعمره فرانسه شد. در سال 1985 با رهبری شارل دوگل فرانسه رفراندومی در مستعمره‌های خود، به جز الجزایر، برگزار کرد تا مردم از میان استقلال فوری و باقی ماندن به عنوان مستعمره یکی را انتخاب کنند.

گینه‌ای‌ها که آن زمان به عنوان گینه فرانسه شناخته می‌شدند تنها مردمی بودند که به استقلال فوری رای دادند. برخی این کشور را گینه کوناکری هم می‌نامند تا از گینه بیسائو تمیز داده شود. کوناکری پایتخت گینه است.

جمعیت این کشور 9 میلیون و 947 هزار و 814 نفر با میانگین سنی 7/17 سال است. امید به زندگی برای زنان 50سال و برای مردان 5/48سال است.

85 درصد از مردم این کشور مسلمان و 8 درصد آنها مسیحی هستند. زبان رسمی این کشور فرانسوی است.

برگزاری مراسم مبعث رسول خدا(ص) در روز 27 رجب از سوی نمایندگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) به طرز باشکوهی برگزار می شود و حضور علمای اهل سنت(ع) که این روز را "روز إسرا" یا "روز معراج" می نامند نیز چشمگیر بوده و آنان مایل هستند که در این روز در کنار برادران شیعه ی خود باشند.

انجام عبادات و مناسک دینی و مذهبی در سه ماه رجب، شعبان و رمضان به اوج خود می رسد و مبلغان با بیان برتری و اهمیت نزدیک شدن به خدا، روزه، دعا، استغفار، تسبیح و نوافل شب های ماه مبارک رمضان، مسلمانان را به اهمیت ماه های رجب، شعبان و رمضان توجه می دهند.

از دیگر فعالیت های جالب توجه در کشور گینه کوناگری برگزاری جشن میلاد امام جواد(ع)، امام هادی(ع)، امیرالمومنین(ع) و توجه دادن پیروان اهل بیت(ع) در ایام البیض ماه رجب و روزه و دعا در این سه روز است.

بسیاری از موالیان و برخی از اهل عامه از صوفیان تیجانی در مراسم اعمال ام داوود حضور یافته و از قرائت سوره های قرآن و دعای ویژه نیمه رجب بهره مند می شوند، آنان از اینکه مذهب اهل بیت(ع) دعاهایی چنین بامحتوا دارد شگفت زده هستند.

جشن میلاد امام حسین(ع)، حضرت ابوالفضل(ع)، امام سجاد(ع) حضرت علی اکبر(ع) و امام زمان(عج) از مراسم هایی است که با اهمیت فراوانی برگزار می شود و در این مراسم مبلغان جایگاه والا و فضایل و مناقب این بزرگان را بیان می کنند.

روز پانزدهم شعبان در مراکز شیعی گینه کوناکری جشن میلاد امام زمان(عج) با شکوه فراوان برگزار می شود و مبلغان احادیثی در فضیلت نیمه شعبان و اینکه این شب پس از شب قدر باارزش ترین شب در نزد خدای متعال است بیان می کنند.

با فرارسیدن ماه مبارک رمضان در گینه کوناکری شیعیان این کشور حال و هوای دیگری می یابند

مبلغان همچنین پیرامون شخصیت همسر باوفای پیامبر اعظم(ص)، برادری میان مهاجرین و انصار و میلاد امام حسن مجتبی(ع) و جنگ بدر نیز سخنان و مباحثی طرح می کنند.

مراسم شب قدر و ایام شهادت امیرالمومنین(ع) اوج بزرگداشت ماه مبارک رمضان است که از سوی تمام تشکل های شیعی گرامی داشته می شود

در تمام ماه مبارک رمضان نیز جلسات بیان احکام روزه، وعظ، دعا و ذکر فضایل اهل بیت(ع) و مراسم سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) دایر بوده و مسابقات قرآنی، فرهنگی، علمی و دینی برگزار می شود.

مراسم روز جهانی قدس نیز در گینه کوناکری با شکوه هر چه تمام تر در مساجد و مراکز اسلامی پایتخت برگزار می شود.

برگرفته از : ابنا

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=10282
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.