حضرت آیت الله دوزدوزانی تبریزی گفت: مشکل امروز ما کم ارزش شدن پول ملی و اوضاع بد معیشتی مردم است.
به گزارش شفقنا، حضرت آیتالله دوزدوزانی تبریزی در ابتدای اولین جلسه درس خارج فقه خود در سال ۱۴۰۴ شمسی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، بیان کرد: ابتدا از آقایانی که در این ایام به تبلیغ رفتند و انجام وظیفه کردند، بایست تشکر کرد و در حق آنان گفت: «مرحبا بقوم»؛ که واقعا این حرکت شما در ماه مبارک رمضان مرحبا دارد. جهاد اکبری که نبی اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند: «مَرْحَبا بقَومٍ قَضَوُا الجِهادَ الأصْغَرَ و بَقِيَ علَيهِمُ الجِهادُ الأكْبَرُ». واقعا در این موقعیت و شرایط زمانی، تحملش خیلی سخت است. بعضی از آقایان بعد از تبلیغ با ما ملاقات میکنند، پر از ناله و شکایت هستند.
ایشان افزود: آنطور که برای ما نقل شد این ماه رمضان کم رنگ بوده است. در بعضی جاها بیرنگ بوده است. که البته دو علت برای آن متصور است؛ یک علتش علت طبیعی سال جدید است، همزمانی تعطیلات نوروز با ماه مبارک رمضان، عدهای مسافرت رفتند، مسجدها و حسینیه ها خالی شده بودند. اما علتی که شکننده و سخت است روحیه و برخورد مردم است.
ایشان بیان کرد: گویا [مردم] با روحانیت قهر کرده اند؛ حتی بفرمایید که گویا طلبکار هم هستند؛ این طبیعی است چون روحانی تنها برای این نیست که مسئله بگوید. روحانیت باید به درد مردم برسد امروز درد مردم خیلی است. حالا ما جهات دیگر را کار نداریم. مردم مشکل معیشتی دارند همیشه به ما منتقل می کنند و هر روز از روز قبل بدتر میشود.
ایشان ادامه داد: همانطور که میدانید این آقایان وقتی که میخواهند تبلیغات کنند؛ حرف و حدیث هایی میگویند که چنین و چنان می کنیم. وقتی که آمدند در کار، فراموش میکنند که چه گفته اند؛ اوضاع یک قدم به جلو نمیرود بلکه پس رفت میکند. ما چه بگوییم؟ این مردم از ما انتظار دارند؛ غافل از اینکه دست ما نیز چیزی نیست.
آیت الله دوزدوزانی گفت: زمانی از مسئولین آمده بودند پیش ما، گفتند بله چنین و چنان میشود و …، من وقتی که صحبت کردم، اصلاً اینها متوجه نبودند که درد کجاست! تا بخواهند به سراغ درمان بروند.
به گزارش دفتر حضرت آیت الله دوزدوزانی، ایشان، از مشکلات معیشتی مردم ابراز ناراحتی و از وعدههای بی نتیجه مسئولین گله کرد و ادامه داد: انسان وقتی که مریض شد، به دکتر مراجعه میکند مادامی که پزشک مرض را تشخیص ندهد نمیتواند درمان کند. پرسیدم که آیا میدانید این مشکلات، این تورم از کجا میآيد؟ جوابی ندادند!
ایشان افزود: مشکل ما این است که ارزش پول ملی را از دست دادهایم. روز به روز ارزش پول پایین میآید و قیمت اجناس بالا میرود. اخیراً وعده دادند که کاری میکنیم، نظارت میکنیم قیمتها بالا نرود! واقعا در این یک ماه قیمت ها سرسام آور شده است.
ایشان اظهار داشت: شما آقایان وقتی که تبلیغ میروید از شما گله میکنند؛ از ما هم گله میکنند. شما خدای ناکرده خیال نکنید که گله کردند پس دیگر نباید رفت و خداحافظ، تبلیغ وظیفه ماست.
آیت الله دوزدوزانی تبریزی ادامه داد: ما هم در مواقع مناسب این مشکلات مردم را گوشزد میکنیم و قبلا هم گفتهایم. با این مشکلات دلیل نمیشود که از روحانیت دور شد، کما اینکه روحانیت نباید به دلیل مشکلات خسته بشود.
ایشان خاطرنشان کرد: نبی اکرم (ص) وقتی که در مکه مبعوث شدند، چه شرایطی بود؟ در شعب ابوطالب محصور بودند، در سفر به طائف آنقدر سنگ میزدند، پاهای مبارکشان خون آمد، هیچکس هم قبول نمیکرد حرف ایشان را، فقط غلامی آمد و قبول کرد حرفشان را، و حضرت خوشحال بودند که یک نفر را هدایت کردند.
ایشان ادامه داد: پیامبر زمانی که امیرالمؤمنین را برای یمن میفرستادند به ایشان فرمودند: يا علي لأن يهدي الله بك رجلاً واحداً……… اگر یک نفر به واسطه تو هدایت شود از آنچه در زمین و آسمان است برای تو بهتر است.
یک نفر را هدایت کنید، ما وظیفه داریم هدایت کنیم، حالا یک نفر باشد، دو نفر باشد یا ۱۰ نفر باشد، کم بیایند یا زیاد بیایند وظیفه ما تبلیغ است. ما برای عیش و نوش نیامده ايم.
ایشان در ادامه گفت: ما طلبه شدیم و از همان اول میدانستیم که این راه سختیها دارد. در عین حال عزیزان بدانید این گلهها هم هست؛ ولی ولاتهنوا و لاتحزنوا…. باز هم میگویم ما باید خودمان را تقویت کنیم البته اگر بخواهیم تبلیغات ما اثر کند، در مرحله اول باید خود سازی کنیم. کونوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ.
آیت الله دوزدوزانی خاطرنشان کرد: اگر مردم از ما حقیقت و عمل ببینند، رفتار و کردار ما، حرکت و اخلاق ما، این خودش اثر میگذارد. امیدوارم ان شاءالله خداوند به ما توفیق بدهد وظیفه خود را انجام بدهیم و خسته نیز نشویم.