مطالبه جهانی برای لغو قوانین سرکوبگرانه طالبان/ *وزرای خارجه 17 کشور: افغانستان سرکوبگرترین کشور برای زنان است وزیران خارجه زن 17 کشور جهان در بیانیهای مشترک، خواستار لغو احکام و قوانین امر به معروف طالبان شدند. آنان با ابراز نگرانی از نقض فزاینده حقوق بشر در افغانستان تاکید کردند که این کشور تحت حاکمیت طالبان، سرکوبگرترین مکان برای زنان است.
به گزارش شفقناافغانستان، این بیانیه دیروز توسط وزیران امور خارجه کشورهای کانادا، آلمان، استرالیا، کلمبیا، اکوادور، فنلاند، گرجستان، ایسلند، جامائیکا، کوزوو، لتوانیا، لیختناشتاین، موناکو، مغولستان، اسلوونی، آندوراس، سوئد و همچنین نماینده اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی صادر شد.
به گفته آنان قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که در چهار فصل و 35 ماده ازسوی ملا هبتالله تایید شده، حقوق اساسی زنان را نقض کرده است. این قانون زنان را از ورزش، سفر بدون محرم و حضور در وسایل نقلیه عمومی منع کرده و حتی صورت، بدن و صدای آنان را “عورت” دانسته که ظاهر شدنشان در برابر نامحرمان را جرم تلقی میکند.
وزیران خارجه زن جهان تاکید کردهاند که طالبان با صدور هر فرمان جدید، حقوق زنان را بیش از پیش محدود میکنند و دسترسی آنان را به آموزش، بهداشت، اشتغال و مشارکت اجتماعی از بین میبرند. آنان همچنین فرمان اخیر رهبر طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش پزشکی برای زنان را محکوم کرده و نسبت به پیامدهای آن هشدار دادهاند.
در بیانیه آمده است: “افغانستان تنها کشوری در جهان است که دختران بالاتر از کلاس ششم از تحصیل محروم هستند. این ممنوعیت نهتنها یک تراژدی فردی برای هر دختر افغان است، بلکه ضربهای سنگین به توسعه بلندمدت، رشد اقتصادی و ثبات کشور محسوب میشود.”
وزیران خارجه زن 17 کشور ضمن محکوم کردن قوانین امر به معروف طالبان، خواستار لغو فوری آن شدند. آنان تاکید کردند که این مقررات محدودیتهای موجود بر زنان و دختران افغان را تشدید کرده و هدف اصلی آنها “حبس زنان در خانههایشان و حذف آنان از زندگی عمومی” است.
در این بیانیه آمده است: “هیچ حکومتی که زنان را از عرصه عمومی حذف کند، نمیتواند به آیندهای باثبات، صلحآمیز و مشروع دست یابد.”
وزیران خارجه زن همچنین بر ضرورت تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کردهاند که بازتابدهنده تنوع اجتماعی این کشور باشد. آنان تصریح کردهاند که افغانستان تنها زمانی به صلح و ثبات خواهد رسید که همه شهروندان، از جمله زنان و دختران، بتوانند در تصمیمگیریهای مربوط به آینده کشور مشارکت کنند.
همچنین از جامعه بینالمللی خواسته شده که از حضور معنادار، برابر و ایمن زنان افغان در مذاکرات مربوط به آینده افغانستان، از جمله فرایند دوحه که تحت نظارت سازمان ملل برگزار میشود، حمایت کند.
در بخش دیگری از این بیانیه، وزیران خارجه زن 17 کشور بر حمایت از استقلال عمل دیوان کیفری بینالمللی تاکید کردهاند. این حمایت در پی درخواست اخیر دیوان کیفری بینالمللی برای صدور حکم بازداشت رهبر طالبان و رئیس دادگاه عالی این گروه صورت گرفته است.
وزیران خارجه تاکید کردهاند که با وجود محدودیتها و سرکوب شدید، زنان افغان همچنان برای احقاق حقوق خود مبارزه میکنند و جامعه جهانی باید از تلاشهای آنان حمایت کند.
|