اتفاقات چند وقت اخیر در آمبولانس ها و حواشی ناشی از تعرض به چند بیمار در آن و انتشار خبرهای مرتبط با این مسئله در فضای مجازی از نظر روانی نگرانیهای زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.
یک حقوقدان توصیههایی درباره حقوق بیماران در آمبولانس ارائه داد.
به گزارش ایرنا، اتفاقات چند وقت اخیر در آمبولانسها و حواشی ناشی از تعرض به چند بیمار در آن و انتشار خبرهای مرتبط با این مسئله در فضای مجازی از نظر روانی نگرانیهای زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.
امین گلریز، عضو هیات علمی دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری:
*اتفاقات چند وقت اخیر در آمبولانس ها و حواشی ناشی از تعرض به چند بیمار در آن و انتشار خبرهای مرتبط با این مسئله در فضای مجازی که از نظر روانی نگرانیهای زیادی را برای مردم ایجاد کرده، سبب شد تا به سراغ عضو هیات علمی دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری برویم و از او درباره حقوق مرتبط با بیماران سوال کنیم.
*دکتر گلریز میگوید: قانون مجازات اسلامی سرفصلی تحت عنوان حمایت از حقوق بیمار ندارد و برای بررسی چنین پرونده هایی به ناچار باید به قوانین پراکنده ای که در قانون مجازات اسلامی وجود دارد، مراجعه کنیم.
*قانون گذار تعرض به افرادی که خواب یا بیهوش هستند، افرادی که اراده ندارند مثل بیمارانی که قادر به حرکت نیستند، این عمل را در حکم عنف قرار داده و اگر عملی در حکم عنف قرار بگیرد، مجازاتش باید تشدید شود.
*باید بیمار یک همراه در آمبولانس داشته باشد و آمبولانس باید به گونه ای باشد که همراهی که جلو می نشیند امکان کنترل روند رسیدگی به بیمار خود را داشته باشد. یعنی رابطه بیمار و همراه حتی در آمبولانس هم نباید قطع شود.