یک مقام انگلیس گفت ارتش این کشور حاضر است برای دفاع از اسرائیل در برابر ایران نیروها و هواپیماهایش را در معرض خطر قرار دهد.
سیمون والترز، سفیر انگلیس در تلآویو امروز سهشنبه گفت که کشورش حاضر است در صورت حمله ایران به اسرائیل از این رژیم دفاع کند.
والترز در جمع خبرنگاران صهیونیستی گفت: «پادشاهی متحده، متحدی نزدیک برای اسرائیل است و آماده است هواپیماها و پرسنل خودش را برای دفاع از اسرائیل در معرض خطر قرار دهد.»
این سفیر انگلیسی گفت که در جریان حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در ماه آوریل هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی در کنار خلبانهای اسرائیلی و آمریکایی مقابل ایران ایستادند.
وی اضافه کرد که در دومین حمله ایران در ماه اکتبر هم انگلیسیها به اسرائیل کمک کردند. او گفت: «بدون اینکه بخواهم جزئیات بیشتری بازگو کنم میگویم که روز 1 اکتبر هم نیروهای مسلح بریتانیا بار دیگر در تلاش برای مختل کردن حمله ایران به اسرائیل نقشآفرینی کردند.»
سیمون والترز در بخش دیگری از اظهاراتش تلاش برای نابود کردن حماس را «نتیجهای که هرگز حاصل نخواهد شد» دانست.
او گفت: «من میشنوم بعضیها خواستار ادامه جنگ تا زمان نابودی حماس هستند. آنها دارند نتیجهای که هرگز حاصل نخواهد شد را تصور میکنند. بنابراین، ضروری است به این مسئله واقف باشیم و تلاشهایمان را روی توافق تبادل اسرا متمرکز کنیم چون این تنها راه بازگرداندن آنها به خانه است.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمانها و بیمارستانها، پناهگاهها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسلکشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.
چند ماه قبلتر دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کرد.
رژیم صهیونیستی علیرغم مواجهه با محکومیتهای بینالمللی به دلیل ارتکاب جرائم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.
با وجود این، سفیر انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش تلاش کرد حماس را مقصر جنگ جلوه دهد. او گفت: «حماس میتواند با پذیرفتن آتشبس و آزاد کردن فوری و بیقید و شرط همه گروگانها به این جنگ پایان دهد. ما باید به صراحت این را بیان کنیم که مسئولیت حملات 7 اکتبر و ربودن گروگانها کاملا به عهده حماس است.
والترز در ادامه اظهاراتش گفت که شرکتهای مردمنهاد در انگلیس دولت این کشور را برای محدود کردن ارسال سلاح به اسرائیل تحت پیگرد قانونی قرار میدهند اما دولت مستفر در لندن با این تلاشها مقابله میکند.
*فارس