تاريخ انتشار: 30 آبان 1403 ساعت 00:02:46
مجلس محل تسویه حساب شخصی با افراد نیست

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه مجلس محل تضارب آراء و اندیشه بوده و جای تسویه حساب شخصی با افراد نیست،گفت: درباره اصلاح قانون دوتابعیتی‌ها، باید بدون اغراض جناحی و سیاسی تصمیم‌گیری کنیم.
احمدفاطمی با اشاره به مخالفت نمایندگان با فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل،افزود: طبق بند "الف" ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، انتصاب افرادی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند در مشاغل حساس ممنوع شده است. درحالی که در جمهوری اسلامی ایران نظام‌های متفاوتی برای تابعیت وجود دارد و نظام خون و نظام خاک مورد ملاک قرار گرفته است.
وی افزود: از طرفی در موارد متعددی پیش آمده که در تابعیت مضاعف به دلیل تفاوت نظام‌های تابعیتی به افراد تحمیل شده است. یعنی مسئولی یا مقامی که اتفاقا انقلابی است و در کشورهای مختلف برای تحصیل یا به واسطه ماموریت زندگی کرده‌ است، صاحب همسری غیر ایرانی یا فرزندی درخاک آن کشور شده و درحال حاضر به کشور بازگشته‌ و مشغول خدمت هستند.
وی یادآور شد: طبق قوانین آن کشوری که تابعیت براساس خاک است، این مسئولان و شخصیت‌ها به صورت غیرارادی و در زمانی که درحال انجام ماموریت خود در خارج از کشور بودند، همسر یا فرزندان آنها تابعیت آن کشور را کسب می‌کنند و دوتابعیتی محسوب می‌شوند.
فاطمی با طرح این سوال که آیا باید مسئولی را که در خارج از کشور درحال خدمت به نظام و انقلاب اسلامی بوده به دلیل تولد فرزندش یا ازدواج با فردی غیرایرانی درخاک کشور دیگر که از فرزندان و همسر دوتابعیتی برخوردار شده، از همه فرصت‌ها برای خدمت به کشور و نظام محروم کنیم، تاکید کرد: قطعا این رویه عادلانه‌ای نیست و نیازمند بازنگری و تجدید نظر است.
نماینده بابل با بیان اینکه در مجلس قانون برای یک فرد تدوین و تصویب نمی‌شود، گفـت: اینکه برخی از دوستان نماینده در زمان رای گیری به این لایحه اصلاحی، مطالبی علیه دکتر ظریف بیان کردند، به نظرم نوعی فرافکنی ازسوی تندروهای مجلس است. درحالی که عقلانیت حکم می‌کند بدون اغراض جناحی و سیاسی درباره اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس و دوتابعیتی‌ها تصمیم‌گیری کنیم.
فاطمی با بیان اینکه مجلس محل تضارب آراء و اندیشه است و جای تسویه حساب شخصی نیست، یادآور شد: هدف این لایحه استفاده از ظرفیت و توانمندی متخصصان و افرادی است که به دلیل تابعیت قهری برخی از اعضای خانواده از مسئولیت گرفتن در نظام اسلامی محروم شده‌اند و به عبارتی باید از این ظرفیت در بخش‌های علمی، دانش بنیان و تخصصی کشور بهره برد.
وی درباره فضای صحن مجلس در روز رای گیری به فوریت این لایحه گفت: از برخی نمایندگان مستقل مجلس متعجب شدم که تحت تاثیر گفتمان مخالفان این لایحه اصلاحی قرار گرفتند و رای موافق به فوریت این لایحه اصلاحی ندادند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره زمان بررسی لایحه اصلاحی نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس اضافه کرد: این لایحه برای بررسی به صورت عادی به کمیسیون اجتماعی بازگشت و قطعا اعضای کمیسیون تلاش می‌کنند بدون در نظرگرفتن جهت گیری سیاسی، این لایحه را در فضای کارشناسی بررسی کنند تا هر چه زودتر برای تصویب به صحن علنی مجلس ارسال شود.

*روزنامه جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 83
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=101509
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.