تاريخ انتشار: 22 آبان 1403 ساعت 22:11:55
دولت توانایی تغییر را دارد؛ اگر…

آرمان امروز: پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری فضای جامعه به سمتی رفت که از رئیس جمهور خواستار شد تا تغییراتی را در فضای سیاسی اجتماعی کشور ایجاد کند.
برخی گفته‌ها حاکی از این است که رئیس جمهور به نوعی قدرت اول در کشور است و تمامی اختیارات لازم را برای ایجاد تغییرات لازم در دست دارد در حالی که اینگونه نیست.
دولت وفاق ملی و شخص رئیس جمهور اختیارات مهم را برای ایجاد تغییرات دارد ما به شرط‌ها و شروطها.
تاکنون دولت چهاردهم با رویکردی متفاوت در حدود ۱۰۰ روز اقداماتی را انجام داده است به عنوان مثال از همان ابتدا با شورای راهبری قصد داشت تا نفرات مهم را ه پست‌های سیاسی برساند. در ادامه نیز رفع فیلترینگ را پیگیری کرد و شرایط بحرانی امنیتی سیاست خارجه را تا حد توان مدیریت کرد.
در راه ایجاد تغییرات توسط دولت چهاردهم مانند گذشته موانعی وجود دارد یکی از این موانع تندروها هستند که همواره با مانع تراشی و سنگ پراکنی قصد دارند تا مواضع خود را بر کرسی بنشانند. به عنوان مثال در خصوص رفع فیلترینگ اقدامات اولیه این ماجرا انجام شد و پس از آن مخالفان رفع فیلترینگ که اکثراً تحت تاثیر تندروها بودند دست به اعتراضات زدند. باید گفت که رئیس جمهور قدرت دوم کشور است و در حد خود توانایی‌های لازم را برای ایجاد تغییرات دارد اما باید خود را برای رفع چالش‌ها و موانع آماده کند و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشد.
فاضل میبدی، عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم یه روزنامه «آرمان امروز» گفت:رئیس‌جمهور، هرچقدر هم که نیت و سرشتی پاک داشته باشد، اگر موانعی سر راهش باشد، موفق نمی‌شود. دولت باید انگیزه‌های خودش را داشته باشد، که من این انگیزه‌ها را در دولت آقای پزشکیان می‌بینم. اما مهم این است که موانع هم از سر راه برداشته شود.
وی افزود: متأسفانه بعد از انقلاب، معمولاً دولت‌هایی که قصد اصلاحات و توسعه دارند با موانعی روبه‌رو می‌شوند؛ مانند دولت اصلاحات و دولت آقای روحانی. راه برای این دولت‌ها هموار نبوده است. آقای پزشکیان تلاش‌های مثبتی انجام داده، اما وارث دولتی شده که زیرساخت‌هایش خیلی منظم نبوده، بودجه‌های مالی‌اش دچار مشکل بوده و به هر حال گرفتاری‌های باقی‌مانده از دولت‌های قبل به او به ارث رسیده است. اکنون او نیت و تلاش دارد تا مشکلات کشور را حل کند، اما این به تنهایی کافی نیست.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بیان کرد: همه بخش‌ها، از مجلس، سپاه و حوزه‌های علمیه باید با دولت همراهی کنند. لازم نیست بگویند که صد در صد هرچه آقای پزشکیان گفت قبول دارند اما مسائل اصلی مانند مذاکرات و ارتباط با دنیای خارج، شرکت در سمینارهای جهانی، رفع مشکلات FATF و برداشتن مقدمات رفع تحریم‌ها باید پیگیری شود. آقای پزشکیان در وعده‌های انتخاباتی‌اش این مسائل را در نظر داشت، اما ممکن است در دولت به این مسائل توجه کافی نشده باشد. دولت باید این موارد را برای مردم توضیح دهد، ولی به نظر می‌رسد که در این کار موفق نبوده است. اکنون که اعلام شده مردم در روز فقط دو ساعت برق دارند، باید دلیل این مشکلات برایشان توضیح داده شود. پاییز و زمستان سرد است و مردم برایشان دشوار است با این شرایط کنار بیایند. وی ادامه داد: سوال اینجاست که آیا دولت آقای پزشکیان می‌تواند با این موانع، دست خود را بازتر کند و چالش‌ها را پشت سر بگذارد؟ در صورتی موفق خواهد بود که با مردم شفاف صحبت کند، موانع و چالش‌ها را بگوید و هر موضوعی را پنهان نکند. برای مثال، مشکلات FATF و موانعی که عده‌ای برای سودجویی ایجاد کرده‌اند باید توضیح داده شود. برخی افراد و نهادها از شرایط تحریم و FATF سود می‌برند و این‌ها از موانع دولت هستند. سرمایه‌گذاری خارجی به کشور نمی‌آید چون امکان انتقال پول نیست و صراف‌ها با درصد بالا این کار را انجام می‌دهند، در حالی که بانک‌ها می‌توانند این انتقالات را با هزینه‌های کمتر انجام دهند. وی در نهایت خاطر نشان کرد: بنابراین، اگر دولت بخواهد مشکلات زیربنایی کشور، از جمله زیرساخت‌های انرژی، پالایشگاه‌ها و شبکه گازرسانی را درست کند، باید با دنیا وارد مذاکره شود و سرمایه‌گذاری جذب کند. انتخاب استانداران اصلاح‌طلب یا اصول‌گرا مهم است، اما کافی نیست. مشکلات اساسی کشور باید حل شوند و آقای پزشکیان باید به صورت شفاف این موضوعات را با مردم در میان بگذارد. دولت او واقعاً نیت توسعه و عدالت دارد و در نیت او شک و شبهه‌ای نیست، اما در ادامه مسیر با موانعی روبه‌رو است که نیاز است این موانع به شکل شفاف برای مردم توضیح داده شود.

  تعداد بازديدها: 22
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=101447
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.