تاريخ انتشار: 28 مهر 1403 ساعت 23:25:39
نیروی قدس، دستی بلند برای دفاع از منافع ملی

پس از پایه‌گذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اوایل انقلاب شکوهمند مردم ایران، این نهاد آنقدر برای حکومت تازه جان گرفته جمهوری اسلامی مهم بود، که اصلی مهم در قانون اساسی را به این نهاد اختصاص دادند.
براساس اصل 150 قانون اساسی، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستین روزهای پیروزی این انقلاب تشکیل شد، برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن پابرجا می‌ماند. حدود وظایف و قلمرو مسئولیت این سپاه در رابطه با وظایف و قلمرو مسئولیت نیروهای مسلح دیگر با تاکید بر همکاری و هماهنگی برادرانه میان آن‌ها به وسیله قانون تعیین می‌شود.»
تولد نهاد سپاه با دستور امام خمینی (ره)
این نهاد که بطور مستقیم تحت نظارت فرماندهی کل قوا فعالیت می‌کند، در اواخر دهه 50 و ابتدای دهه 60 و پس از ترورهای مکرر و به شهادت رساندن ستون‌های انقلاب اسلامی از جمله شهید بهشتی، شهید مطهری و شهدای دولت(رجایی و باهنر) مسئولیت حفاظت از شخصیت‌ها و همچنین بیت رهبر کبیر انقلاب را برعهده داشت، پس از اعلام تشکیل ارتش 20 میلیونی از سوی امام خمینی و حضور داوطلبانه امواج خروشان مردم برای حضور در جبهه‌ها آن هم بصورت بسیجی و بدون هیچ آموزش کلاسیک نظامی، گستره حضور خود را در عرصه انقلاب اسلامی بیشتر کرد.
این نهاد پس از جنگ تحمیلی دارای زیر شاخه‌های مختلفی شد که از آن جمله می‌توان به نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوافضا، نیروی قدس، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان اطلاعات و قرارگاه خاتم الانبیاء اشاره کرد.
اما وظیفه اصلی این نیرو که در ابتدای انقلاب تنها حفاظت از شخصیت‌ها بود، بعدها تعریف جدیدی از آن به وجود آمد که حفاظت از منافع انقلاب در سراسر جهان بخصوص منطقه بحران زده خاورمیانه را شامل شد.
در شرق ایران حضور شوروی و سپس طالبان و آمریکایی‌ها و در غرب ایران نیز حضور رژیم بعث، منافقین، گروهک‌های جدایی طلب کرد، داعش و تکفیری‌ها و از همه مهمتر غده سرطانی خاورمیانه یعنی اسراییل، از جمله ماموریت‌های این نیرو در حفاظت از منافع نظام جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه بوده است.
این نهاد از جمله ارکان اصلی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که در دوران سردار عزیز جعفری به عنوان فرمانده کل سپاه ماموریت‌های جدیدی برای آن تعریف شد که می‌توان به مبارزه با جنگ نرم دشمن و همچنین تاسیس سازمان اطلاعات سپاه از جمله نهادهای اطلاعاتی کشور اشاره کرد.
نیروی قدس حافظ منافع ایران در منطقه و جهان
اما مهمترین شاخه این نهاد که این روزها به شدت فعال است و خبرهای بسیاری درباره آن به گوش می‌رسد، مربوط به شاخه برون مرزی آن یعنی نیروی قدس است.
نیروی قدس از سال 1367 پایه گذاری شد و ماموریتش در آن سوی مرزهای جمهوری اسلامی تعریف شد. اولین فرمانده آن احمد وحیدی وزیر پیشین دفاع و کشور بود که از وی به عنوان پایه گذار اصلی این نیرو نام برده می‌شود. وی از سال 67 تا 76 فرماندهی این نیرو را برعهده داشت.
پس از آن شهید سرلشکر قاسم سلیمانی بطور همزمان هم فرماندهی سپاه قدس را برعهده گرفت و هم فرماندهی سپاه ثارالله کرمان را عهده دار بود.
در زمان فرماندهی این بزرگ مرد، اتفاقات عجیبی در خاورمیانه رخ داد که از آن جمله می‌توان به حمله عراق به کویت و حمله آمریکا به افغانستان و عراق اشاره کرد.
اما مهمترین اتفاق در طول دوران حدود 22 سال از فرماندهی این سرباز وطن، مبارزه مستقیم با گروهک تروریستی داعش بود. وی غیر از این موضوع افتخارات فراوانی در کارنامه خود دارد که از آن جمله می‌توان به صحبت‌های باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا درباره سلیمانی اشاره کرد که وی آرزو داشت از نزدیک حتی برای یک بار این مرد بزرگ را ببیند و می‌گفت اگر من چند سلیمانی در کنار خود داشتم به این همه کارمند احتیاجی نبود.
این شیرمرد خطه ایران پس از اینکه در سخنرانی مهمی اعلام کرد که داعش برای همیشه به تاریخ پیوسته است، به دنبال حفظ دستاوردهای این رخداد بزرگ بود.
دستاوردهایی که باعث شد تا جمعی از شیعیان افغانستان بنام فاطمیون، پاکستان و هند بنام زینبیون، عراق به نام حشد الشعبی، لبنان حزب الله و انصارالله یمن را زیر پرچم امام حسین (ع) جمع کند و به دفاع از حریم اهل بیت در عراق و سوریه بپردازد. اما پس از برگزاری انتخابات در آمریکا، فردی در این کشور بر مسند قدرت نشست (دونالد ترامپ) که آرزوی این مرد بزرگ را در سال 98 برآورده کرد و وی را به همراه دوستان نزدیکش به شهادت رساند.
حضور قاآنی در صدر نیروی قدس
پس از آن جانشینش، اسماعیل قاآنی کاظم نژاد این پست مهم را برعهده گرفت و تاکنون که حدود 4 سال است، وظیفه مهم این شهید را بردوش دارد و راه وی را ادامه می دهد. تا پیش از جانشینی شهید سلیمانی، حوزه فعالیت سردار قاآنی بیشتر شرق کشور بود، ولی بعد از اینکه به جانشینی سردار سلیمانی رسید با حوزه کاری غرب یعنی اعراب و حزب الله نیز آشنایی یافت در طول 27 سال جانشینی آن شهید بزرگوار، توانست از چم و خم موضوعات غرب کشور نیز آگاهی کافی یابد و به مدیری قدرتمند تبدیل شود.
وی البته کمتر از فرمانده خود در انظار ظاهر می‌شود و بیشتر به دنبال اجرای دقیق ماموریت‌های محوله است.
طی چند روز گذشته از طرف رژیم صهیونیستی عنوان شده بود که وی در جریانی یکی از بمباران‌های ضاحیه در جنوب بیروت که هدف سید‌هاشم صفی‌الدین جانشین شهید سید حسن نصرالله بوده، به شهادت رسیده است اما منابع مختلف این موضوع را رد کردند ولی دستگاه تبلیغاتی صهیونیست‌ها بخصوص رئیس دولت این رژیم ادعا کرد که این فرمانده شجاع را به شهادت رسانده است. به ناگاه در زمان نشستن هواپیمای حامل شهید نیلفروشان، این فرمانده شجاع در فرودگاه مهرآباد دیده شد و تمامی خیال‌های صهیونیست‌ها نقش برآب کرد. تاکنون دو عملیات بزرگ برضد رژیم صهیونیستی توسط ایران در سرزمین‌های اشغالی انجام شده که قطعا سردار قاآنی از جمله طراحان و تاثیرگذاران اصلی آن بوده است. یکی از افتخارات شهید سلیمانی نجات جان سید حسن نصرالله به طرز شگفت انگیزی است که وی قبل از شهادت خود آنرا در مصاحبه‌ای با سایت مرکز نشر آثار آیت الله خامنه‌ای درباره جنگ ۲۰۰۶ حزب الله و اسرائیل، ۹ مهر ۹۸ می‌گوید که «حزب الله یک اتاق عملیات داشت در قلب ضاحیه بیروت، همه مسئولین اداره جنگ در آن اتاق بودند. حسن نصرالله هم داخل اتاق بود. ساختمان‌های اطراف را که زدند با عماد مغنیه، نصرالله را بیرون آوردیم. من لباس نظامی ام را درآوردم لباس شخصی پوشیدم. اسرائیل را گول زدیم.»
شاید این بار هم دوباره شگفتی از سوی قاآنی مانند فرمانده خود در راه باشد. شاید نقشه‌های اسراییل این بار نیز به دیوار بلند سپاه قدس برخورد کند.
اینکه نیروی قدس سپاه هر روز بالنده‌تر در مسیر مبارزه با غده سرطانی در خاورمیانه قدم بر می‌دارد، شکی نیست، اما اینکه هیمنه و شکوه گذشته اشغالگران وجود داشته باشد، باید منتظر ماند و دید که این بار دست به چه خطایی خواهند زد.

*مردم سالاری

  تعداد بازديدها: 37
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=101195
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.