تاريخ انتشار: 08 مهر 1403 ساعت 23:23:25
کمک به طالبان باید قطع شود، حکومت ترامپ همدست طالبان بود

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا خواستار اقداماتی برای تضعیف گروه طالبان و تقویت مردم افغانستان شد. اچ آر مک مستر گفت باید از اقدامات مخرب، مانند کمک‌ها به طالبان جلوگیری شود، زیرا این کمک‌ها پایه‌های این گروه را قوی‌تر کرده و به مردم آسیب می‌زند.
به گزارش شفقناافغانستان؛ به گفته مشاور امنیت ملی حکومت ترامپ، قرار گرفتن پول بیشتر در دست طالبان سبب می‌شود افرادی بیشتری در افغانستان صدمه ببینند.ایالات متحده در سه سال گذشته بیش از دو نیم میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده است. هرچند این کمک‌ها زیر نام کمک‌‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال می‌شود، اما منتقدان می‌گویند طالبان از آن در قالب دریافت مالیات از سازمان‌های کمک‌رسان و ایجاد نهادهای امدادی متعلق به این گروه، سود می‌برد.
مک‌مستر در نشست انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان که در دانشگاه جورج واشنگتن برگزار شد، گفت:" آنچه در سه سال گذشته در افغانستان اتفاق افتاد، کاملا قابل پیش‌بینی بود". او از جمله به ماهیت اصلی طالبان، روحیه سرکوبگری این گروه و ارتباط آن با سازمان‌های تروریستی اشاره کرد.
این مقام ارشد نظامی آمریکا در عین حال سیاست آمریکا در قبال جنگ افغانستان را ناقص خواند و گفت که استراتژی آمریکا با توجه به واقعیت‌های موجود در افغانستان قابل درک نبود.به طور مشخص به تفکیکی می‌خواهم اشاره کنم که حکومت اوباما می‌گفت طالبان مشکل اصلی نیست؛ بلکه القاعده مشکل اصلی است.
او همچنین گفت که قائل شدن خط فاصل مشخص میان شبکه القاعده و دیگر سازمان‌های تروریستی یک توهم بود و به گفته او، این توهم را هنوز هم شماری از مقام‌های آمریکایی در نهادهای اطلاعاتی این کشور دارند.
وی روند مذاکرات صلح دوحه میان آمریکا و طالبان را نیز زیر سوال برد و گفت که این مذاکرات حکومت اشرف غنی را بی‌اعتبار کرد.مک‌مستر در عین حال حکومت ترامپ را به همدستی با طالبان متهم کرد که به این گروه امتیازاتی را داد.
توافقنامه دوحه در دوره ریاست جمهوری ترامپ و با وساطت زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه او در امور افغانستان در سال 2020 (99ش) به امضا رسید. به اعتراف مقا‌م‌های آمریکایی این موافقتنامه زمینه سقوط دولت سابق افغانستان و روی کار آمدن طالبان را فراهم کرد.
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا گفت: «به نظر من، وضعیت افغانستان و فروپاشی نیروهای امنیتی، تحمیل شکست بر خود بود. این زدن به ریشه خود مبتنی بر یک توهم بود، مبتنی بر یک داستان خود پرداخته بود تا خروج از این کشور را توجیه کنند.»
مک‌مستر بومی بودن مقاومت طالبان و نه تصور آنان به عنوان بخشی از یک گروه سلفی و نقش مفید و موثر پاکستان را، بخشی از این توهمات خواند.او توافقنامه صلح دوحه را سند تسلیمی آمریکا توصیف کرد که ازسوی بایدن مو به مو اجرا شد. به گفته او، بایدن به هیچ یک از توافقات دولت ترامپ به جز موافقتنامه دوحه این قدر ایمان نداشت.

  تعداد بازديدها: 56
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=101030
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.