تندروها در برابر پروژه «وفاق ملی» عمر دولت پزشکیان با ترکیب جدیدی از وزرا در آستانه یک ماهه شدن است، دولتی که نام «وفاق ملی» را بر خود گذاشته است و اولین گام هایش در چینش کابینه و نشست و برخواست ها با طیف های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، نظامی و …را برهمین اساس تعریف کرده است.
«وفاق ملی» اما یکباره بر سر زبان ها نیفتاد، پزشکیان در همان روزهایی که از شهری به شهر دیگر می رفت یا در قاب مناظرات تلویزیونی مقابل دیگر رقبای انتخاباتی قرار می گرفت بارها و بارها کلیدواژه «برای ایران» را تکرار کرده بود، گویا «برای ایران» ابتدای مسیری بوده است که پزشکیان در ذهن خود پلن های آن را چیده بود و حال که چرخ روزگار چرخیده و او در پاستور مستقر شده است، گام جدید را بر تحقق شعار «وفاق ملی» قرار داده است؛ وفاق ملی «برای ایران»
وفاق ملی اما شمشیر دولبه ای در دست پزشکیان و دولتش است. او گرچه در ایام تبلیغات انتخاباتی بارها تاکید کرده بود که مشی اصلاح طلبی را دنبال می کند اما این را هم گفته بود که خود را متعلق به حزب و گروهی خاص نمی داند، ملاکش در به کارگیری نیروها در دولت تخصص و شایستگی است نه وابستگی حزبی و جناحی.
آنچنان که امیرحسین ثابتی، نماینده تند مجلس «وفاق» را تعبیر به «نفاق» کرده است یا سید محمو نبویان، عضو جبهه پایداری نیز در شبکه اجتماعی ایکس به انتصابات در دولت انتقاد کرده و نوشته است «وفاق ملی با سرکارآمدن اغتشاشگران و حامیان آنها شکل نمیگیرد بلکه با آمدن جوانان مومن و انقلابی و مردمی می توان وفاق ملی حاصل کرد و نظم جامعه را حفظ و مشکلات مردم را حل کرد. وفاق ملی یعنی وفاق با مردم نه وفاق با برهم زنندگان امنیت و آرامش مردم»
روانبخش دیگر چهره تندرو در مجلس نیز به مثابه رفقایش در جبهه پایداری، برخی دولتمردان را فتنه گر نامیده و می گوید «متأسفانه برخی از افراد وفاق ملی را بد تعریف کرده و حتی بر این باورند که فتنهگران هم باید در وفاق ملی نقشآفرینی کنند.»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «انشاالله مجلس در مسیر حل مشکلات کشور و محقق کردن احکام برنامه هفتم پیشرفت در کنار دولت خواهد بود. موفقیت دولت موفقیت همه ماست.»
سردار سلامی فرمانده کل سپاه هم تاکید می کند؛ «آماده هرگونه همراهی و همکاری در پاسخ به نیازهای دولت وفاق ملی هستیم.»
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب هم می گوید؛«به شعار وفاق ملی پزشکیان باید لبیک گفت و اجازه نداد یک اقلیت شناخته شده که نابودی خود را در تحقق این شعار میبینند، علامت سوال بزرگی جلوی مجلس قرار دهند. »
علی مطهری، نیز که زمانی در کنار پزشکیان نواب رئیسی مجلس دهم را عهده دار بوده، خاطرنشان می کند؛«اگر فضای تفاهم همینطور باقی بماند، این دولت میتواند موفق باشد. عنوان وفاق ملی، عنوان خیلی خوبی است که برای دولت بیان شده و میتواند در موفقیت آن موثر باشد. »
پزشکیان در آخرین نطق دفاعیه از کابینه پیشنهادی اش در مجلس هم تلاش کرد تا نگاه های منفی به انتخاب برخی وزرای پیشنهادی را تعدیل کند و گفت: « آنچه در این برهه از تاریخ بیش از همه به آن نیاز داریم وحدت و انسجام داخلی است. این بدان معنا نیست که از سلائق و باورهای خود بازگردیم اما باید در سیاستهای کلی، قانون برنامه و چشمانداز به زبان و نگاه مشترکی برسیم. هنگام اجرای قانون نمیتوانیم سلایق خود را مداخله دهیم. با همه عزیزانی که به عنوان کاندیدای وزارت معرفی کردم هم قسم خواهیم شد که قانون، سیاستهای کلی و چشم انداز را به صورت کامل اجرا کنیم، امیدوارم این میثاق را با شما هم داشته باشیم و شما ما را در این چهارچوب ارزیابی کنید.
*آرمان امروز
|