کاهش سرانه مصرف گوشت به کمتر از 600 هزار تن رسید دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی با اشاره به برخی آمارهای غیرواقعی از مصرف گوشت قرمز در کشور، میزان مصرف گوشت قرمز را سالانه کمتر از 600 هزار تن اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، احمد شاد در مورد آمار مصرف گوشت در کشور گفت: متاسفانه در کشور آمار قابل اتکایی در این زمینه نداریم؛ تا سالهای قبل از انقلاب، مردم گوشت کمتری مصرف میکردند اما در سالهای بعد از انقلاب مصرف گوشت بیشتر شد.
شاد افزود: براساس آمارهای غیررسمی میزان مصرف گوشت در کشور بین 850 هزار تا یک میلیون تن در سال است، که از نظر ما این آمارها نمیتواند چندان درست باشد و برآوردهای ما کمتر از این مقدار را نشان میدهد؛ شاید در سالهای گذشته میزان مصرف بیشتری داشتیم، اما کم کم میزان مصرف گوشت از سال 1400 به بعد کمتر هم شد، به گونهای که براساس برآوردهای ما از میزان واردات و دام کشتار شده، کمتر از 600 هزار تن گوشت قرمز اعم از دام سبک و سنگین در کشور مصرف میشود.
وی تاکید کرد: هر چند بانک مرکزی میزان مصرف گوشت قرمز در ماه را حدود 700 گرم برای هر نفر ایرانی اعلام کرده است اما به نظر میرسد رقم مصرفی گوشت حدود 600 هزار تن در سال است.
دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی گفت: در سالهای اخیر حدود 120 هزار تن در سال واردات گوشت داشتیم که البته در برخی سالها مقداری متفاوتتر هم بوده است، به عنوان مثال؛ سال 97 حدود 180 هزار تن واردات گوشت قرمز داشتیم.
وی در مورد مبادی واردات گوشت به کشور نیز عنوان کرد: درحال حاضر بهدلیل داشتن ارتباطات، همکاریهای گسترده و پروتکلهای بهداشتی، از طرف سازمان دامپزشکی محدودیت خاصی برای همکاری با کشورهای مختلف وجود ندارد و از تمامی مناطق دنیا که دارای جمعیت دامی مناسبی هستند، مشکل خاص سیاسی وجود نداشته باشد و از نظر اقتصادی توجیهپذیر باشد، امکان واردات گوشت وجود دارد.
شاد گفت: درحال حاضر عمدهترین مبادی واردات گوشت برای دام سنگین گاو و گوساله از برزیل، گاومیش از هندوستان، گوسفند از استرالیا و مغولستان و بهصورت محدود از کشورهای اوراسیا و روسیه مانند: قزاقستان، گرجستان، ارمنستان، پاکستان، آفریقای جنوبی، کنیا و... وارادت انجام میشود که میتوان از این مبادی، بهترین و ارزانترین گوشت را تهیه و وارد کشور کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی دلیل تشکیل این انجمن را سر و سامان دادن به واردات و تامین گوشت شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی برای کشور عنوان کرد و گفت: سابقه تشکیل این انجمن به سال 1389 برمیگردد که در جلسه کارگروه کنترل بازار و براساس تصمیم نمایندگان ویژه رئیسجمهور وقت، مستند به اصل 127 قانون اساسی، موضوع تاسیس تشکلی منسجم برای مدیریت و هماهنگی واردات مواد پروتئینی کشور مطرح و تصمیمگیری شد.
شاد توضیح داد: متاسفانه در گذشته شاهد آن بودیم که بعضا گوشتهایی با کیفیتهای پائین وارد کشور میشد و برای اینکه کیفیت محمولههای وارداتی، کنترل قیمت و ثبات بازار و از طرفی تامین بهتر پروتئین مورد نیاز کشور انجام شود، این تشکل در اسفند ماه 1389 ایجاد شد و از ابتدای سال 1390 تحت عنوان «گروه واردکنندگان مواد پروتئینی» کشور، بهعنوان یک تشکل کارفرمایی بهطور رسمی شروع به کار کرد.
|