تاريخ انتشار: 07 شهريور 1403 ساعت 23:49:39
دور شدن سایه جنگ از خاورمیانه

آرمان امروز-سرویس بین الملل: «چارلز کیو براون» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که پس از تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل ریسک کوتاه‌مدت جنگ گسترده در خاورمیانه به نوعی کاهش یافته است اما ایران از آنجایی که در حال بررسی حمله به اسرائیل است، خطر بزرگی ایجاد می‌کند.
براون در مصاحبه‌ای اختصاصی با رویترز که سه‌شنبه منتشر شد، در پاسخ به این پرسش که آیا خطر فوری یک جنگ منطقه‌ای کاهش یافته است یا خیر، اظهار کرد: به نوعی، بله.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره توان نظامی حزب‌الله لبنان گفت: آنه هنوز هم قابلیتش را دارند.
وی در حالی که سرزمین‌های اشغالی را ترک می‌کرد، تصریح کرد: دو مساله وجود داشت که می‌دانستید قرار است رخ دهد. یک مورد آن رخ داد. اکنون به این بستگی دارد که مورد دوم قرار است چگونه اتفاق بیافتد.
فرمانده ارشد ارتش آمریکا افزود: اینکه ایران چگونه پاسخ می‌دهد، نحوه پاسخ اسرائیل را مشخص می‌کند و این نیز خود مشخص خواهد کرد که آیا درگیری بزرگ‌تری رخ خواهد داد یا خیر.
رویترز نوشت: بروان همچنین گفت، خطر متحدان شبه‌نظامی ایران نیز در جاهایی مانند عراق، سوریه و اردن که به نیروهای آمریکایی حمله کرده‌اند و حوثی‌های یمن که کشتیرانی در دریای سرخ را هدف قرار داده و حتی به اسرائیل پهپاد شلیک کرده‌اند، وجود دارد.
براون هفته جاری برای انجام سفری سه روزه به خاورمیانه آمد و دقیقا ساعاتی پس از حمله پهپادی و راکتی حزب‌الله لبنان به اسرائیل و حمله این رژیم به لبنان به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد.
به نوشته رویترز، این درگیری یکی از بزرگ‌ترین درگیری‌ها در مدت بیش از ۱۰ ماه جنگ مرزی میان دو طرف بود. اما این حملات همچنین با خساراتی محدود و بدون تهدید فوری اقدامات تلافی‌جویانه توسط توسط طرفین به پایان رسید.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت، حمله حزب‌الله یکی از دو تهدید و حمله بزرگ علیه اسرائیل در هفته‌های اخیر بود. ایران نیز تهدید کرده که در واکنش به ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران پاسخی شدید و حمله‌ای علیه اسرائیل خواهد داشت.
براون مدعی شد که در مقایسه با ۱۳ آوریل که ایران با صدها پهپاد، موشک کروز و موشک‌های بالستیک حمله بی‌سابقه‌ای علیه اسرائیل انجام داد، ارتش آمریکا اکنون در موضع بهتری برای کمک به دفاع از اسرائیل و نیروهای خود در خاورمیانه قرار دارد.
وی اظهار کرد که «ما در آرایش بهتری قرار داریم» و به تصمیم روز یکشنبه آمریکا برای حفظ دو ناوگروه هواپیمابر در خاورمیانه و اعزام اسکادران دیگری از جنگنده‌های اف-۲۲ به منطقه اشاره کرد و گفت: سعی می‌کنیم در مقایسه با کاری که در آوریل انجام دادیم، بهتر عمل کنیم.
براون افزود، نیروهای مسلح ایران هر طرحی داشته باشد، تصمیم‌گیری در مورد آن به عهده رهبران سیاسی ایران است.
وی گفت: آنها می‌خواهند اقدامی انجام دهند که حامل یک پیام باشد اما به نظر من، آنها همچنین نمی‌خواهند کاری کنند که یک درگیری گسترده‌تر ایجاد کند.
از سوی دیگر، سید بدر البوسعیدی، وزیر خارجه سلطنت عمان که میانجی همیشگی ایران و آمریکا در سالیان اخیر است، در تماس تلفنی با دکتر سید عباس عراقچی، انتخاب ایشان بعنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت و برای ایشان موفقیت و بهروزی آرزو کرد.
البوسعیدی در این گفتگو، با اشاره به اهتمام ویژه سلطان عمان به روابط میان دو کشور و روند توسعه روزافزون آن، بر آمادگی خود برای همکاری نزدیک با همتای ایرانی جهت پیگیری و اجرای توافقات سران دو کشور تاکید کرد.
وزیر خارجه سلطنت عمان همچنین تصریح کرد: مسقط از تداوم مشورت‌های سیاسی میان دو کشور حمایت می‌کند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز ضمن تشکر از تماس و تبریک وزیر امور خارجه عمان، آمادگی متقابل خود را برای همکاری و تعامل نزدیک با همتای عمانی در خصوص موضوعات مورد اهتمام مشترک در زمینه‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ابراز داشت‌.
عراقچی با اشاه به چالش‌های رو به گسترش در منطقه غرب آسیا گفت: خوشبختانه روابط تهران- مسقط در تمامی ابعاد رو به گسترش است و تداوم رایزنی‌ها و همکاری‌ها میان دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله موضوعات منطقه‌ای، علاوه بر تأمین منافع مشترک، به حل مسائل موجود کمک خواهد کرد.
نقطه پنهان این تماس تلفنی بی شک مسائل مربوط به خاورمیانه و ایران و آمریکا است و این احتمال وجود دارد که طرف عمانی نیز حامل پیامی‌ برای ایران بوده باشد.
پیامی که سایه جنگ را از منطقه دور می کند.

  تعداد بازديدها: 70
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=100778
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.