رهبر معظم انقلاب اسلامی از تنش آفرینی در «نمازهای جمعه» انتقاد کردند.
تابناک نوشت: نماز جمعه همانگونه که در مکاتب دینی و شیعی ما موجود است و طبق فرمایشات امام خمینی (ره) میبایست سبب وحدت جامعه مسلمین و خاری در چشم دشمنان جوامع مسلمین باشد، اما از اواسط دهه ۸۰ بود که آرام آرام از صفهای نماز جمعه کاسته شد و یکی از علل آن را شاید طرح موضوعاتی دانست که همه مردم و حتی نمازگزاران نسبت به آن متفق القول نیستند.
در دهه ۵۰ و ۶۰ خطبای نماز جمعه پایتخت را آیات عظام سید محمود طالقانی، سیدعلی خامنه ای، حسینعلی منتظری، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، محمدرضا مهدوی کنی، محمد یزدی، اکبر هاشمی رفسنجانی، محمدمهدی ربانی املشی و احمد جنتی را ایراد میکردند که خطبای آنان در حل مشکلات مسلمین جهان و بدور از نگاههای سیاسی و جناحی بود.
اما از اواسط دهه ۷۰ و اوج آن دهه ۸۰ آرام آرام به دلیل سیاست گذاریهای شورای سیاست گذاری ائمه جمعه مباحث و خطبا از متن مردم عبور کرد و به طرح مسائلی پرداخته شد که عموما اینگونه برداشت میشد که سیاست برخی از جریانات خاص در کشور است.
یکی از دلایل کم رونقی امروز مراسمهای نماز جمعه در سرتاسر کشور را تقویت این دیدگاه در بین جوانان و عموم مردم دانست که نماز جمعه به آوردگاهی برای رادیکالها بدل شده است و یکی از همین تندروها همین شعارهای ناصواب علیه برخی از نیروهای داخلی است.
اختلاف نظر و حتی بگو مگوهای سیاسی یک واقعیت در جامعه است و نمی توان خواستار تعطیلی این فضا شد ، اما حتما باید حرمت و حریمی برای آن، بخصوص در تریبون های نماز جمعه قائل شد.
عموم مردم علی رغم انتقادات و گلایههای گاها جدی خود از برخی از مسئولان دولتی و حاکمیتی طرفدار شعارهای رادیکال آن هم در محل نماز جمعه علیه انها نیستند و تجربه نشان داده که مردم به شدت از اینگونه رفتارها منزجر و بیزار هستند.
رهبر معظم انقلاب هم وقتی گاها با رفتار رادیکالی برخی از جریانات در مراسم ۱۴ خردادماه در حرم مطهر امام (ره) رو به رو شدند بارها تذکر دادند و گفتند راه ارتقای کشور از این مسیر نمیگذرد.
در روزهای گذشته هم وایرال وایرال شدن یک فیلم در حاشیه نماز جمعه تهران که در آن عدهای با مشتهای گره کرده علیه ظریف فریاد میزنند با تحلیلها و واکنشهای زیادی در فضای سیاسی کشور روبهرو شده است.
مشخص نیست که غرض افراد شعاردهنده از ابراز چنین کلامی چیست؛ اما آنچه مشخص و روشن است اینکه فارغ از اشتباه بودن اینگونه رفتارها، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه باید مسیر خود را از اینگونه رفتارهای تند که جایگاه معنوی و سیاسی این نهاد مقدس را خدشه دار میکند جدا کرده و راههای بروز چنین واکنشهایی را مسدود کند.
نکته قابل تامل این بود که در سخنان دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس هم اشاره ظریفی به این موضوع شد و ایشان از تنش آفرینی در "نمازهای جمعه" هم انتقاد کردند، با این اوصاف باید منتظر راهکارهای عملی ائمه جمعه(به عنوان صاحبان اصلی تریبون نماز جمعه) و شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به عنوان متولی برگزاری و ساماندهی نمازجمعه بود تا قاطعانه و دلسوزانه، حرمت و حریم نماز جمعه را عملا صیانت کنند، نباید عملکرد عده ای معدود که تنش آفرینی جزو عملکرد اصلی آنهاست، باعث شود این جایگاه و سرمایه معنوی و اجتماعی تبدیل به میتینگ تندروها شود.