تحلیل سیاسی هفته افتخار بزرگ هفته جاری اینست که به ظرفی برای ابراز ارادت شیعیان به اباعبداللهالحسین علیهالسلام و شهدای کربلا به مناسبت حلول ماه محرم تبدیل شده است. خوشبختانه ایران که بزرگترین مرکز ارادتمندان به اهلبیت علیهمالسلام است، در دو ماه محرم و صفر هر ساله برای تکریم شهدای کربلا سنگ تمام میگذارد و مردم عاشق حضرت امام حسین علیهالسلام با برپا کردن مجالس و محافل عزاداری، حماسه کربلا را زنده نگه میدارند.
وعاظ و مداحان اهل بیت باید از این فرصت ممتاز برای معرفی صحیح نهضت عاشورا حداکثر استفاده را به عمل بیاورند. سخنرانیهای پرمحتوا و مداحیهای سنتی همراه با اشعار پرمغز شعرای حماسهسرای قدیم، دستمایه بسیار خوبی برای تامین این هدف والا هستند. در سالهای اخیر، مردم از پائین آمدن سطح محتوائی مجالس عزاداری گلهمند و نگران هستند. این نگرانی را وعاظ و مداحان میتوانند با پرهیز از ورود به مباحث غیرمرتبط با فلسفه قیام عاشورا و مطرح ساختن مطالب آگاهیبخش نسبت به اهداف امام حسین علیهالسلام برطرف نمایند.
پایان انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم و توصیههائی که برای تبدیل شدن رقابتها به رفاقتها شده، باید بتواند راه را برای رئیس جمهور منتخب جهت تشکیل دولت مناسب با اهداف اعلام شده هموار نماید. ایران عزیز اکنون در یکی از حساسترین شرایط تاریخ خود قرار دارد و تمام گروهها، جناحها و فعالان سیاسی باید با وحدت و انسجام درصدد حل مشکلات مردم و تقویت پشتوانه مردمی نظام برای مقابله با دشمنان برآیند.
متاسفانه عدهای بسیار زودهنگام و حتی قبل از اینکه رئیس جمهور منتخب کار خود را شروع کند، حملات تبلیغاتی به او را شروع کردهاند. این روش شوم علاوه بر اینکه به زیان کشور است، مردم را به عکسالعمل نسبت به این جماعت وادار میکند که انزوای کامل آنان را در پی خواهد داشت.
در مسائل بینالمللی، تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین همچنان مهمترین رویداد خبری است. صهیونیستها طی هفته جاری نیز صدها فلسطینی را شهید و مجروح ساختند. آمار شهدا در نوار غزه از آغاز عملیات وحشیانه رژیم صهیونیستی در 15 مهر گذشته، از 38 هزار و 300 نفر فراتر رفته است. بیش از 80 هزار نفر مجروح شدهاند که بنا به اعلام مراکز بهداشتی، هزاران نفر از مجروحین تا پایان عمر رنج جراحتها و معلولیتها را متحمل خواهند شد.
اشغالگران صهیونیست، با وجود این حجم از وحشیگری و جنایت، به هیچیک از اهداف خود نرسیدهاند و بروز اختلافات شدید در میان سردمداران این رژیم، موید تبعات ناکامی آنها در رسیدن به اهدافشان از جنگ در غزه است. بسیاری از مقامات سیاسی و نظامی این رژیم، بر قطع جنگ اصرار میورزند و نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را به دلیل ادامه سیاستهای جنگی مورد حمله قرار میدهند.
به تایید ناظران و به اذعان خود صهیونیستها، ترس از سرنگونی، عامل اصلی ادامه جنگ توسط نتانیاهو میباشد و همین مسئله موجب شده است تا تمامی تلاشها برای آتشبس، تاکنون به نتیجه نرسد. پس از موضعگیری تازه حماس برای پیشبرد روند آتشبس، نشست چندجانبه و مهم در دوحه در حال برگزاری است که امیدواری برای برقراری آتشبس را ایجاد کرده است.
این هفته، در سایه تحولات جدید، بحران افغانستان تحت سلطه گروه طالبان بار دیگر در مرکز توجه بینالمللی قرار گرفت. براساس گزارش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل 40 درصد کودکان در افغانستان با بیماری روانی روبرو هستند که سیاستهای سرکوبگرانه و ضدانسانی گروه حاکم، نقش موثری در بروز این معضل داشته است.
همزمان، اعلام شد با وجود ادعاهای حاکمان افغانستان، اِعمال سرکوب و محدودیت علیه شیعیان در ماه محرم تشدید شده است. گزارشها از ولایتهای مختلف حاکی است ماموران طالبان با حمله به مراسم و محافل عزاداری، اقدام به پاره کردن پرچمهای عزاداری و اعمال ممنوعیت مراسم کردهاند. طالبان خرید و فروش پرچمهای عزاداری و همچنین نصب آنها را در مکانهای عمومی ممنوع ساختهاند. همچنین برخلاف گزارشهای منتشره، طالبان بازگشایی چند مدرسه برای تحصیل زنان را تکذیب و آن را شایعه خواندند. این در حالی است که هفته گذشته، سازمان ملل با همکاری چند کشور دیگر نشستی با گروه طالبان برگزار کردند با این خوشبینی که این گروه را به پذیرش رعایت قوانین بینالمللی، ازجمله تشکیل حکومت فراگیر و اجازه تحصیل به زنان ترغیب سازند، که اقدامات جدید این گروه نشان میدهد این انتظارات، بیهوده است و گروه طالبان کمترین اعتنایی به خواستههای مردم و جامعه بینالمللی ندارد.
*روزنامه جمهوری اسلامی
|