تاريخ انتشار: 17 تير 1403 ساعت 01:32:54
عبور خطر اتباع از خط قرمز

هشدارهای مسئولین درباره عوارض منفی حضور فوق‌العاده اتباع افغانی در ایران، از خط قرمز عبور کرده و نگرانی‌های شدیدی را به وجود آورده است.
وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم هفته گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: تراکم در کلاس‌های درس به دو علت است، اول غفلت در مدرسه‌سازی و دوم حضور اتباع. وی افزود: در بعضی شهرها تعداد دانش‌آموزان اتباع از دانش‌آموزان عادی بیشتر شده که نیازمند یک فکر اساسی است.
همزمان، نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت فعلی حضور اتباع بیگانه به نفع کشور نیست و آنها مسائلی را ایجاد می‌کنند و بیشتر هجوم فرهنگی نیز از طرف اتباع بیگانه است بطوری که این موضوع در شهرهای حوزه انتخابیه اینجانب وضعیت اسفناکی پیدا کرده است.
نکته قابل تامل اینکه آن وزیر و این نماینده مجلس در سخنانشان با استفاده از عنوان «اتباع» یا «اتباع بیگانه» از تصریح کردن به نام «افغانی» پرهیز کردند. علت اینست که در مجموعه حکمرانی کشور ما موضوع حضور افغانی‌ها مدافعانی دارد که حتی مسئولانی در سطح وزیر و نماینده مجلس به ملاحظه آنها از صریح سخن گفتن در این زمینه خودداری می‌کنند. اگر این ملاحظات نبود، همین وزیر و نماینده و سایر مسئولین مطالب زیادی از عوارض منفی حضور بی‌حساب و کتاب اتباع افغانی به زبان می‌آوردند و نگرانی‌های زیادی را مطرح می‌کردند.
بارها تاکید کردیم و باز هم اعلام می‌کنیم که ملت ایران با خلق و خوی مهمان‌دوستی که دارد از نیم‌قرن قبل که افغانستان دچار تلاطم و جنگ داخلی شد همواره پذیرای آن دسته از مهاجرین افغانی که در چارچوب مقررات به ایران پناه آوردند بوده و هزاران تحصیل‌کرده و دانشمند متخصص را در دانشگاه‌های ایران تربیت نموده و با خانواده‌های زیادی از اتباع افغانی همزیستی کرده است. این همزیستی مهربانانه از حالا به بعد هم می‌تواند ادامه پیدا کند به این شرط که حضور اتباع افغانی اولاً از نصاب متعارف تجاوز نکند و ثانیاً آنها تمام مقررات قانونی و حریم‌های امنیتی و فرهنگی و اجتماعی را رعایت کنند. متاسفانه بعد از سلطه دوباره گروه تروریستی طالبان بر افغانستان در مرداد 1400 هجوم بی‌سابقه‌ای توسط اتباع افغانی به ایران شروع شد که در اثر آن هیچیک از این دو شرط رعایت نشده‌اند. تعداد اتباع افغانی موجود در ایران براساس آمارهای غیررسمی متجاوز از 10 میلیون نفر است که بیش از 12 درصد جمعیت کشورمان محسوب می‌شود، رقمی که در نصاب‌های متعارف جهانی بی‌سابقه و شگفت‌انگیز است. مهم‌تر اینکه اکثر این افراد به صورت غیرمجاز در ایران حضور دارند و همانطور که آن وزیر و نماینده مجلس گفته‌اند مشکلات زیادی را برای کشورمان به وجود آورده‌اند. با اینحال، معلوم نیست چرا با این خطر آشکار مقابله نمی‌شود و حتی عده‌ای تلاش می‌کنند تسهیلات فوق‌العاده‌ای نیز در اختیار آنان قرار دهند!
ملاحظه خبری که درست در همان روز اظهار نگرانی وزیر آموزش و پرورش و نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی از رفتار دولت پاکستان با مهاجرین افغانی موجود در آن کشور در رسانه‌ها منعکس شد، هوشیاری مسئولین پاکستانی و غفلت عجیب مسئولین ایرانی در چگونگی مواجهه با این موضوع را نشان می‌دهد. خبر این بود که «پاکستان، موج دوم اخراج مهاجران افغان را آغاز کرد. به گزارش الجزیره، در جریان این موج که از یکشنبه (10/4/1403) شروع شده، دولت پاکستان 800 هزار افغان را اخراج خواهد کرد. در مرحله اول 541 هزار نفر اخراج شدند. دولت پاکستان، علت اصلی اخراج افغان‌ها را ایجاد ناامنی توسط آنان اعلام کرده است».
می‌دانیم در سه سال گذشته که در پی سلطه طالبان بر افغانستان هجوم اتباع افغانی به ایران به اوج رسید، ناامنی‌های زیادی از ناحیه آنها در نقاط مختلف کشورمان به وجود آمد. اطلاعات افشا نشده از ورود عناصر وابسته به طالبان به ایران و انجام اقدامات ضدامنیتی توسط آنها حکایت دارند. این اطلاعات ایجاب می‌کرد مسئولان ایرانی بیش از دولت پاکستان احساس خطر کنند و درصدد اخراج اتباع غیرمجاز و فوق حدنصاب افغان برآیند ولی متاسفانه چنین نشد. اکنون کار به جائی رسیده که بعضی شهرها و روستاها بطور کامل در اختیار اتباع افغان قرار دارند، بسیاری از گلوگاه‌های اقتصادی در دست آنهاست و در موارد زیادی به صورت طلبکارانه با ایرانیان برخورد می‌کنند و ایران را برای ایرانیان ناامن کرده‌اند!
سوال اساسی مردم از مسئولین اینست که مسامحه با اتباع غیرمجاز تا چه وقت باید ادامه پیدا کند؟ مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی اتباع غیرمجاز اکنون از خط قرمزها عبور کرده‌اند. در برابر این خطر بزرگ چرا بی‌تفاوت هستید؟

  تعداد بازديدها: 112
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=100333
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.