تاريخ انتشار: 11 آذر 1400 ساعت 19:51:36
عنصر ویژه مذاکره

✍️اینکه همزمان با فصل جدید طرح مباحث مربوط به فرار مغزها و نخبه گریزی که اخیراً بعنوان یکی از اسیب پذیری های جدی کشور مورد اشاره قرار گرفت یا برخی مقامات که مدعی شکل گیری سونامی بازگشت نخبگان هستند، گوگل با احترام به جایگاه بلند علمی پروفسور علی عسگرزاده ریاضی دان ایرانی ، مُبدا نظریه منطق فازی و استاد برجسته مهندسی برق و علوم کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیا، لُوگوی خود را در روز سه شنبه سالروز درگذشت پروفسور عسکرزاده به تصویر این دانشمند مزین کرد .شاید یادآور این نکته باشد که حفظ و جذب دانشمندان و نخبگان کشورمان فارغ از هزاران ساعت سخنرانی ، جلسه و توصیه های غیر موثر نیازمند فهم ارزش نخبگان و اراده جدی در محول کردن امور به دانشمندان و نخبگانی کشور است که جز اندیشمندی و نخبگی سرمایه و پشتیبانی ندارند.
✍️اینکه محمد مرندی فرزند ارشد دکتر علیرضا مرندی وزیر سابق بهداشت پس از بازگشت به ایران بلافاصله به عضویت هیات علمی دانشکده زبان های خارجی دانشگاه تهران درآمد و سپس در مسند ریاست دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران نشست ریشه در خوش شانسی و شایستگی مرندی داشت یا متاثر از آقازادگی فرد متنفذی چون دکتر مرندی است نمی دانم، اینکه رشد سریع حاکمیتی محمد به تولدش در ریچموند آمریکا باز می گردد یا متاثر از تحصیل در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا ست شاید گزینه مناسبی نباشد، اما بهرحال مرندی هم در ترکیب کاروان اعزامی به هتل کوبروگ محل مذاکره جای گرفته و عازم وین شد.
✍️اینکه مرندی به روایتی عضو مشاور تیم چهل نفره اعزامی است که می تواند برای اطلاع رسانی غیر رسمی از عنوان منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکره کننده استفاده کند نمی دانم، اما جایگاه ویژه دکتر علیرضا مرندی مسئول تیم پزشکی مقام معظم رهبری و رئیس فرهنگستان پزشکی کشورمان که از معتمدترین افراد نظام و حلقه های فوق امنیتی محسوب می شود، حضور محمد مرندی در کاروان ۴۰ نفره اعزامی به هتل کوبریگ را حساس و حائز اهمیت ویژه در اطلاع رسانی مهم غیر رسمی یا انتقال اطلاعات به مراکز ویژه خواهد کرد.
✍️اینکه امثال آیت الله جنتی پس از چهل سال تکیه بر صندلی ریاست چندین پُست کلیدی حاکمیتی بالاخره تصمیم به واگذاری یکی از مناصب قدرت گرفت هنوز جای شکرش باقی است، اما شاید سوال مناسبی است که پاسخ دهند واگذاری چهل ساله مناصب حکومتی مرتبط با سرنوشت یک ملت و آیندگان یک کشور به برخی از اعوان و انصار حلقه های نزدیک فکری از قبیل امثال جنتی بهترین دلیل بر ماندگاری چرخه نخبه گریزی و فرار مغزها نیست؟
✍️شاید سوال مناسبی است که کسی پاسخگوی عملکرد چهل سال منصب داری امثال جنتی است؟ آیا ابراز شادی بسیاری از مردم ایران از شنیدن خبر کوتاهی سایه جنتی از سر یکی از چندین پُست حکومتی در اختیار بیانگر اوج ناکارآمدی مدیریتی نیست؟ آیا فرایند شخصیت سازی دستوری از افرادی که هرگز توسط مردم به تشخص و سودمندی اجتماعی شناخته نمی شوند بر اهمیت اقدام گوگل در بزرگداشت دانشمندان بزرگ ایران چون پروفسور عسکرزاده نیست که در خاک و کشور خود باید در اوج غربت و گمانی باشند؟ آیا با برپایی بزرگداشت دستوری برای افرادی که هرگز هیچ نبودند ضمانت استمرار فرار مغزها نخواهد بود؟
✍️اینکه نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و شاید مقامات صهیونیست در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا و دیدارهای پی در پی با مقامات ۱+۴ ضمن تکرار اتهامات اتمی گذشته علیه ایران خواستار توقف فوری مذاکرات وین و اعمال تدابیر سخت علیه برنامه اتمی کشورمان شدند موضوع جدیدی نبوده و حداقل طی دوران مذاکره منتج به برجام و در ریاست جمهوری ترامپ به اوج رسید، اما اسرائیل در دور اخیر مذاکره ایران و ۱+۴ و آمریکا علی رغم از دست دادن دو نقطه اتکا همسوی برخی جریان های داخلی ایران که در جایگاه معتقد به برجام نشستند و رئیس جمهور آمریکا که از ترامپ مخالف به بایدن علاقمند به برجام تغییر یافته است همچنان چون گذشته با تمام توان در تلاش برای کارشکنی و ناکامی مذاکره و برجام است، لذا باید با هر انگیزه و گرایش برای موفقیت مذاکره کنندگان کشورمان در بازگرداندن آمریکا به تعهدات برجامی دعا کرد. ۱۱آذر۰۰

  تعداد بازديدها: 2307
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=91514
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.