تاريخ انتشار: 22 مهر 1400 ساعت 17:51:15
صدای زنگ خطر ورود به موج ششم کرونا

در حالی که کاهش آمار قربانیان و مبتلایان به کرونا طی چند روز گذشته امیدها را برای گذر از روزهای سخت کرونایی کشور زنده کرده بود، اما تغییر ناگهانی روند همه‌گیری کرونا، زنگ‌ خطر ورود زودهنگام به موج ششم کرونا را به صدا درآورده است.
در این بین با کاهش محدویت‌ها و از سرگیری سفر‌های برون مرزی و بین شهری، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی کاهشی محسوس داشته است که نتیجه آن در افزایش 20 درصدی موارد ابتلا و بستری در روز‌های اخیر مشاهده می‌شود به گونه‌ای که در برخی استان‌ها نگرانی از آغاز موج ششم کرونا شدت گرفته است.
قفل شدن جاده‌های کشور در تعطبلات هفته گذشته از شمال گرفته تا جنوب سبب شد تا دوباره مردم نگران اوج گرفتن کرونا در همین روز‌های آغاز پاییز باشند.
مسئولان بهداشت و درمان کشور چندی پیش وعده حضوری شدن کلاس‌های درس دانشگاه‌ها و مدارس از آبان داده بودند،اما حالا با کاهش رعایت شیوه نامه‌ها و بی‌توجهی به فاصله‌گذاری اجتماعی و زدن ماسک، در صورت مواجهه با موج ششم برنامه‌ریزی برای از سر گیری آموزش حضوری پس از دو سال نقش برآب می‌شود.
آنچه به نظر متخصصان اهمیت دارد توجه به این نکته است؛ واکسیناسیون به معنای ایمنی صد درصدی در برابر کرونا نیست و تنها به پیشگیری از موارد ابتلای شدید کمک می‌کند؛ با توجه به اینکه هنوز سایه خیز پنجم کرونا از کشور رخت بر نبسته است اگر نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی سهل نگار باشیم به طور قطع موج ششم کرونا ما را غافل گیر خواهد کرد.
در همین ارتباط، سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: روند بیماری کرونا نزولی است، اما نگران خیز‌های بعدی و جهش‌های جدید این ویروس هستیم.
دکتر سیدعلی دهقان منشادی، اظهار داشت: ما گرفتار پنج موج بیماری شدیم و باید از گذشته درس بگیریم و گرفتار موج ششم بیماری کرونا نشویم.
وی افزود: فاکتور‌های مختلفی در ایجاد موج‌های جدید دخیل است، اما واکسیناسیون نقش بیشتری در کنترل بیماری دارد.
دهقان منشادی با اشاره به فروکش موج پنجم کرونا در کشور، ادامه داد: هیچ چیز تمام نشده و اگر هوشیار نباشیم دوباره شاهد پیک جدید بیماری خواهیم بود.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم دوباره شاهد افزایش مرگ و میر‌های کرونایی خواهیم بود.
وی افزود: واکسیناسیون یک "باید" و واکسن‌های موجود و در دسترس هم بهترین واکسن هستند.
سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: هنوز درمان شناخته شده‌ای برای بیماری کرونا وجود ندارد و بهترین راه پیشگیری است.
* هشدار وزیر کشور
همزمان به دنبال افزایش آمار کرونا، وزیر کشور نیز با اشاره به جلسه قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا ازکاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی انتقاد کرد و با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حدود 45 درصد رسیده است گفت: این موضوع نگران‌کننده است و ازسوی دیگر نگرانی از بروز پیک ششم وجود دارد، لذا همه مردم باید مراقبت کنند تا وارد پیک ششم نشویم. وی افزود: اگر این مراقبت صورت نگیرد وارد پیک بعدی شده و با معضلات بسیاری مواجه خواهیم شد. فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در ادامه از مردم خواست هر چه سریع‌تر واکسینه شوند و گفت: واکسینه شدن به معنای رعایت نکردن شیوه‌نامه‌ها نیست‌ و همه باید پروتکل‌ها را رعایت کنند.
*زنگ خطر موج ششم کرونا در مازندران به صدا درآمد
گویا واکسیناسیون تا حدی موجب شده تا عده‌ای از مردم گمان کنند دیگر با واکسینه شدن کرونا پایان یافته و دیگر مبتلا نخواهند شد و همین امر سبب شده تا در تعطیلات هفته گذشته سیل عظیمی از مسافران به مازندران سفر کنند، اما حاصل این سفرها افزایش بستری شدگان و مبتلایان در هفته‌های اخیر در این استان بوده است.
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد: ظرف یک شبانه روز تعداد 75 بیمار مشکوک به کرونا براساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: ظرف همین مدت تعداد 54 نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستان‌ها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه هم‌اکنون 302 بیمار مشکوک به کرونا براساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند، تصریح کرد: از این تعداد 65 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.
بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل،درحال حاضر 94 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های بابل بستری هستند.
* 194 نفر دیگر از هموطنان جان باختند
براساس اعلام وزارت بهداشت طی روزهای سه شنبه تا چهارشنبه، 194 بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 123 هزار و 275 نفر رسید.
در این مدت 12 هزار و 298 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که یک هزار و 699 نفر از آنها بستری شدن و مجموع بیماران به 5 میلیون و 742 هزار و 83 نفر رسید.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 725
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90998
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.