تاريخ انتشار: 21 ارديبهشت 1398 ساعت 19:15:41
جریان ضد جنگ

گفتم: آقاجون دکتر فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی فرمودند
*اجازه نداریم کشور را وارد بحرانی کنیم که قابلیت پیشگیری دارد.
*می‌توانیم برای مذاکره با آمریکا شرط تعیین کنیم.
*ترامپ برای مقابله با ایران راهبرد نظامی ندارد.
*نقش منفی عربستان ، امارات و اسرائیل موثر است وگرنه ایران و آمریکا می‌توانند تنش بین خود را مدیریت کنند.
گفت: در بسیاری از کشورها اعلام احتمال بروز بحران و وقوع تهدید مصادف است با برگزاری نشست های تخصصی ، غیر تبلیغی و غیر دولتی بررسی راهکارهای ممانعت و پیشگیری چنانکه عقلانیت و شریعت هم همواره بر پیشگیری بجای درمان و مقابله تاکید می کنند.
گفتم: در عالم سیاست و روابط بین الملل کشورمان می توانیم به تجربیات ارزشمندی اشاره کنیم که مانع از وقوع بحران و منازعه تحمیلی شده باشیم؟
گفت: سال ها پیش در حین جلسه مربوط به یکی از بحران های تحمیلی بیرونی بجای پاسخ به سوال مسئول جلسه که پس از توضیح وضعیت در آستانه بحران سیاسی و به رسم بسیاری از جلسات دقیقه نود کشورمان پرسید الان و در شرایط فعلی چه باید کرد؟
*عرض کردم که تصور کنید در فلان روز یک دهه قبل قرار داشته و مطلع شدیم که کشور الف در هفته های آینده در صدد ایجاد شانتاژ ژورنالیستی بین المللی مبنی بر اتهام سازی تروریسم علیه کشورمان است.
لطفا اعضاء جلسه با تکیه بر تجربه فراز و نشیب دهه گذشته توضیح دهند ایران برای خنثی سازی این توطئه باید چه برنامه و اقداماتی داشته باشد؟
*سوال مهم دوم این بود که فرض بفرمائید برای بحث و بررسی اخبار موثق واصله مبنی بر احتمال حمله عراق به کشورمان جلسه تشکیل شده است بعنوان کارشناسان ارشد و خبره سیاسی و نظامی برای ممانعت از شکل گیری چنین بحران وحشتناکی چه تدابیر داخلی و بین المللی می توانیم داشته باشیم؟
*پاسخ هر دو سوال سکوت بود و همچنان در برابر سوالاتی از این دست ناچار از سکوت هستیم چرا که هنوز به پیشگیری ایمان و باور نداشته و توصیه به مقابله را پسندیده تر می بینیم.

گفتم: رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس کشور نمی تواند چنین سوالی را برای جلب مشارکت عمومی و نخبگان مطرح و از جایگاه کمیسیون امنیت ملی مجلس مقامات را ملزم به تامل و پاسخگویی کند؟
گفت: اینکه تا این لحظه به دلیل طرح دو نکته کلیدی و مهم ذیل مورد هجوم و هتاکی قرار نگرفته جالب توجه است.
*اجازه نداریم کشور را وارد بحرانی کنیم که قابلیت پیشگیری دارد.
*می‌توانیم برای مذاکره با آمریکا شرط تعیین کنیم.

گفتم: یعنی باید مسئولین ابتدا راه های پیشگیری را در برابر افکار عمومی و نخبگان مطرح و مورد چاره جویی قرار دهند و اگر بعدها مشخص شد که راهکارهای کم هزینه مورد غفلت قرار گرفته مواخذه گردند؟
گفت: دقیقا فراهم سازی امکان اثرگذاری تمامی ارکان حکومت و کشور در تصمیمات مهم و حیاتی به همین معنا است چنانکه شاهدیم سال هاست جنجال بر سر اینکه مقصران اتمام به موقع و پذیرش آتش بس یا ادامه مناسب جنگ آتش زیر خاکستر بوده و تمامی نخواهد داشت شرایطی که اگر درست باشد می توانست مانع از شهید و آسیب دیدگی صدها هزار جوان کشورمان باشد.
گفتم: یعنی به فرمایش رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس برای حفظ و گسترش منافع و امنیت ملی می توان با ترامپ هم مذاکره کرد؟
گفت: مذاکره و روابط معمول واجد اصالت یا خباثت ذاتی نیست چنانکه
*اولا تفاوتی بین ترامپ و پمپئو و بوش و کلینتون و بکر نیست و اینها هرگز بدتر از حیوانی به نام صدام نیست که در موقع مقتضی و البته از سر اجبار مورد مکاتبه و مذاکره ایران قرار گرفت.
*ثانیا اعلام شرایط دقیق و جدید و تحویل شماره تماس می توانست و می تواند مورد استفاده ما نیز باشد.
*حجت الاسلام حکیم رییس جریان همراه ایران در عراق نیز امروز توصیه به میانجگری فوری نخست وزیر شیعه و همراه ایران عراق بین ایران و آمریکا کرده است، المهدی نیز به همین منظور طی امروز و فردا برای رایزنی با اردوغان به ترکیه سفر خواهد کرد.

گفتم: یعنی ایجاد همنوایی و کسب مساعدت و میانداری کشورها و دولت ها برای کاهش تنش و حصول راهکارهای معقول می تواند از اهم اقدامات ما باشد.
گفت: آقاجون مهمترین اولویت ایران ایجاد فضایی است که آحاد مردم و نخبگان کشورمان بی هراس از اتهام سازی و هتاکی و متهم شدن به خیانت یا جهالت از امکان بیان دیدگاه ها در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش بحرانی با قابلیت تبدیل به جنگی تمام عیار برخوردار باشند باید بدانیم همه آحاد ایران دقیقا به یک اندازه حق ابراز نظر و نگرانی داشته و به یک اندازه می توانند همراه یا مقابل تصمیم در شرف اتخاذ باشند راهی که قطعا می تواند به افزایش همدلی و همراهی همه ایران در اتخاذ آخرین تصمیم باشد.

  تعداد بازديدها: 3125
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=83268
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.