تاريخ انتشار: 16 تير 1396 ساعت 15:05:14
طنز تلخ "گفتگو" (قسمت پنجاه و دوم)


گفتم: آقاجون فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا سپاه در اعتراض به قرداد جديد توسعه فاز 11 پارس جنوبی شرکت نفت ايران اظهار کرد:
1- از انعقاد قرارداد دولت بی خبر بودیم.
2- پروژه‌ با مناقصه واگذار نشد.
3- قرارداد شامل دو بخش توسعه و ایستگاه‌های تقویت فشار است بخش اول کاری نیست که در کشور انجام نگرفته باشد.
4- امیدواریم در قراردادها و میدان‌های نفتی دیگر از ظرفیت داخل استفاده شود.
گفت: سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه و برخی ديگر از فرماندهان طی همين هفته و در رويارويی با رييس جمهور تأکيد کردند که سپاه صرفا در پاسخ به درخواست دولت ها و قطعا بر خلاف ميل باطنی وارد فعاليت اقتصادی و پيمانکاری شده است اما عکس العمل فوری و اعتراضی فرمانده قرارگاه خاتم الانبيا نشان از حکايت ديگری است.
گفتم: يعنی قرارگاه خاتم نمی توانست جايگزين مناسبی برای کنسرسيوم نفتی باشد.
گفت: مناسب بود فرمانده قرارگاه خاتم بجای مقامات نفتی که بدلايل ملاحظاتی مايل به توضيح عملکرد قرارگاه در برخی اَبَر پيمانهای نفتی نيستند خطاب به افکار عمومی و مستند به اسناد اوليه قرارداد ستاره خليج فارس از حيث قيمت ، مدت پروژه و کيفيت و تکنولوژی و آنچه انجام شده است می دادند تا مردم در خصوص انگيزه و عملکرد امور پيمانکاری قرارگاه از قضاوت واقع بينانه تری برخوردار می شدند ضمنا دولت نيز موظف است تا در خصوص پيمانکاري های قرار اطلاع رسانی داشته باشد.
گفت: نکته ديگر اينکه قرارگاه با در اختيار گرفتن پيمانهای دولتی عملا به برون سپاری اقدام می کند چنانکه فرمانده قرارگاه در خصوص ستاره خليج فارس تأکيد کردند که پيمان به بيش از 430 پيمانکار واگذار شده است برون سپاری مجدد يعنی افزايش هزينه پيمانکاری و ممانعت از رشد اقتصادی پيمانکاران خصوصی که عملا با شيوه فعاليت قرارگاه ناممکن می گردد.
گفتم: فرمانده قرارگاه معترض واگذاری بدون مناقصه قرارداد توسعه و ايستگاههای تقويت فشار به توتال است.
گفت: اولا قرارداد شرکت نفت با توتال نيست بلکه کنسرسيوم متشکل از سه شرکت فرانسويی ، چينی و ايرانی است. ثانيا ايران پولی برای پرداخت ندارد به همين دليل کنسرسيوم بايد مبلغ 48 ميليارد دلار ورود سرمايه ، تکنولژی و ماشين آلات روز را داشته باشد که قطعا برای هيچ مرکز داخلی قابل تصور نيست. ثالثا علی رغم لغو کامل تحريمهای هسته ای هيچ شرکت بزرگ خارجی بدليل ريسک بالای ايران مايل به سرمايه گذاری در ايران نيست لذا ورود سرمايه بزرگ تحت عنوان يکی از پنج شرکت بزرگ نفتی جهان به کاهش ريسک سرمايه گذاری در ايران منجر خواهد شد.رابعا واگذاريهای بزرگ نفتی حتی با برگزاری مناقصه از طريق مذاکره واگذار می شوند. خامسا سپاه می تواند ليستی از پيمانکاريهای با ارزش بالای هزار ميليارد تومان که از طريق مناقصه بدست آورده را ارائه کند.
گفتم: سپاه هم حتما از شرط واگذاری پيمان به شرط تأمين سرمايه توسط کنسرسيوم مطلع است و می توانست منابع لازم را تأمين کند.
گفت: واقعا نهاد حکومتی نظامی که بايد براساس بودجه مصوب سالانه فعاليت کند مدعی است از محل انحام پيمانکاري های غير سود آور دولتی که پرداخت درستی هم ندارند توانسته بالغ بر 4.8 ميليارد دلار يا حدود 18000 ميليارد تومان سرمايه انباشت شده داشته باشد ضمن اينکه جعفری مدعی بود از محل پروژهای دولتی هزاران ميليارد تومان طلبکار هستند اگر بپذيريم که با منطق اقتصادی.سود خالص دريافتی سپاه 15% بوده باشد با حجم ادعايی سرمايه در اختيار بايد قبول کنيم که سپاه طی دو دهه گذشته بالغ بر 200000 ميليارد تومان فعاليت پيمانی برای دولت انجام داده است که با توجه بودجه سالانه فعاليت عمرانی دولت غير ممکن خواهد بود.
گفتم: اينکه فرمانده قرارگاه اظهار کردند از انعقاد قرارداد نفتی با توتال بی اطلاع بودند نيازمند تأمل نيست؟
گفت: آقاجون وقتی فرماندهان سپاه با افتخار اعلام می کنند که علی رغم هماهنگی و اطلاع رسانی که سپاه به نخست وزير عراق و رييس جمهور سوريه داشته است رييس جمهور ايران را در جريان حمله موشکی سپاه قرار داده نشده است چرا تصور می کنند که شرکت نفت برای انجام مأموريت های جاری خود بايد از قرارگاه اقتصادی سپاه کسب تکليف کنند؟

نکته دوم اينکه فرمانده قرارگاه با مطالعه مطبوعات می توانستند مانند تمام مردم از دو سال پيش در جريان اخبار قرارداد توسعه ميدان نفتی فاز 11 باشند و ديگر اينکه بی اطلاع پيمانکاران نفتی در حال فعاليت از پيمان های جديد در شرف واگذاری غير ممکن است.
گفتم: بهرحال در بکارگيری توان و ظرفيت داخلی بايد توجه.ويژه داشت.
گفت: بله آقاجون حتما همينطور است اما فراموش نکنيم هر سازمانی بايد در صدد تمرکز بر روی وظايف و مسئوليت های ذاتی باشد اينکه امروز اعلام شود فرمانده سابق ناجا بدليل تخلف مالی 633 ميلياردی فعاليت نفتی حکم انفصال از خدمت گرفته يا اينکه هيچ کس پاسخگوی پيمانکاری خواباندن خط لوله بی اثر اما 4000 ميليارد تومانی خط صلح نيست.

  تعداد بازديدها: 3631
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=77439
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.