تاريخ انتشار: 26 فروردين 1396 ساعت 00:34:43
رانت رسانه‌ای سیما برای کاندیداهای خاص!

خرداد: چهارمین روز ثبت نام نامزدها در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در حالی به پایان رسید که دو تن از چهره های اصلی این دوره از انتخابات به زعم تحلیل گران سیاسی و حمایت دو اردوگاه چپ و راست سیاسی، به وزارت کشور آمده و برای انتخابات ثبت نام کردند.

اولی حسن روحانی رئیس جمهوری مستقر است که حمایت اصلاح طلبان و جریان اعتدالی را پشت خود دارد و دومی سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی که از او به عنوان نامزد اصلی جریان اصولگرا نام برده می شود.

بسیاری از تحلیل گران معتقدند که رقابت اصلی در انتخابات پیش رو میان این دو چهره برقرار خواهد بود و اگر اصلاح طلبان یا اصولگرایان نامزدهای دیگری هم داشته باشند ، نقش آنان حمایتی- پوششی برای این دو کاندیدای اصلی خواهد بود.

ناگفته پیداست که با این عقبه و پشتوانه رقابت اصلی در این دوره از انتخابات حول این دو چهره می چرخد و جامعه با حساسیت زیاد کلیه تحرکات حول و حوش این دو نامزد را رصد می کند و زیر ذره بین دارد.

با این اوصاف هر گونه تخطی از روندهای قانونی و اخلاق حرفه ای و رعایت اصل بیطرفی از سوی نهادهای دولتی و عمومی له یا علیه هر یک از این دو کاندیدا از نگاه تیز بین افکار عمومی به دور نمی ماند.

آنچنان که حسن روحانی با هوشمندی به هنگام ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری هیچ فردی از دولت را همراه خود نیاورد تا شائبه دخالت دولت در انتخابات و جانبه داری از یک کاندیدا مطرح نباشد.

در سوی مقابل ابراهیم رئیسی نیز پس از ثبت نام تاکید کرد که قانون در همه جا و همه حال باید ملاک باشد اما رفتارهایی در هنگام ثبت نام وی جامه عمل پوشید که چندان با اصل بیطرفی و رعایت رویکردهای حمایتی نهادهای عمومی همخوانی نداشت.

فارغ از سبک و شیوه ثبت نام وی که کمی با مردم عادی تفاوت داشت، نکته عجیب و بسیار قابل تامل عملکرد صدا و سیما در پوشش نام نویسی این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود.

علاوه بر پخش زنده ثبت نام ایشان از رسانه ملی که دیگر کاندیداها از چنین امکانی برخوردار نبودند و این خود نوعی تمایز قایل شدن است، کنفرانس خبری ابراهیم رئیسی به شکل زنده و با پوشش کامل و با زیر نویس انگلیسی از شبکه پرس تی وی پخش شد!

نکته آنکه تنها رئیس جمهوری و حجت الاسلام رئیسی از این امتیاز ویژه برخوردار بودند، اینکه این دو چهره مهم ترین نامزدها از سوی طیف ها و تحلیل گران سیاسی لحاظ شوند، توجیه قانونی و حرفه ای ندارد که برای آنان امتیاز خاصی قایل شده و بر خلاف تمامی دیگر نامزدها کنفرانس خبری آنان پوشش زنده داده شود.

مگر قرار نیست صدا و سیما به عنوان رسانه ملی بیطرف بوده و برخوردهای جهت دار و حمایتی نسبت به طیف و جریانی نداشته باشد؟

هیچ کاندیدایی تاکنون از امتیاز پخش مستقیم فرآیند ثبت نام و بازتاب کنفرانس خبری برخوردار نبوده چرا رئیسی چنین امتیاز انحصاری داشته باشد؟

اگر توجیه شود که او کاندیدای مهمی است یا تولیت آستان قدس است ( که هیچ محلی از اعتبار ندارد و او با دیگر نامزدها تفاوتی به لحاظ قانونی ندارد) از طرف دیگر هر چند رئیس جمهوری کشور به عنوان دومین مقام عالی نظام محسوب می شود و در حال حاضر نیز روحانی رئیس جمهور محسوب می شود و به طور معمول سخنان وی پخش زنده می شود اما صدا و سیما نباید برای وی نیز چنین امتیازی قایل می شد و شاید پخش زنده سخنان روحانی قبل از رئیسی زمینه سازی برای پخش زنده بعدی بوده که از هر وجهی به آن نگریسته شود توجیه پذیر نیست و بر خلاف انصاف و اخلاق رسانه ای و حتی الزامات قانونی است.

اینگونه اقدامات در همین آغازین گام های انتخابات موجب بی اعتمادی بیش از پیش به رسانه ای خواهد شد که نام ملی را در کنار عنوانش یدک می کشد و البته با واکنش افکار عمومی نیز روبرو شده و به خصوص برای کاندیدایی که بر عمل به قانون تاکید موکد دارد، بیشترین ضربه را در افکار عمومی خواهد داشت.

  تعداد بازديدها: 1768
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=76172
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.