تاريخ انتشار: 13 ارديبهشت 1393 ساعت 23:43:04
مردم فقط 10 درصد هزينه‌هاي بستري را مي‌پردازند

رئيس سازمان غذا و دارو از آغاز طرح تحول نظام سلامت از 15 ارديبهشت ماه خبر داد و گفت: به اين ترتيب از روز دوشنبه هيچ بيمار بستري در بيمارستان‌هاي وزارت بهداشت براي تهيه دارو و ملزومات پزشکي نبايد به خارج از بيمارستان هدايت شود.

به گزارش ايسنا دکتر رسول ديناروند در جريان بازديد از کميته دارو و درمان و تجهيزات بيمارستاني مرکز طبي کودکان تاکيد کرد: از روز دوشنبه پرداختي بيماران بستري به بيمارستان‌ها بيشتر از 10 درصد نخواهد بود و همچنين بيماران روستايي که به بيمارستان‌ها ارجاع مي‌شوند بيشتر از پنج درصد پرداختي نخواهند داشت.

وي با تاکيد بر اينکه بيماران سرپايي مشمول اين طرح نمي‌شوند، در تعريف بيمار بستري گفت: بيماراني که زير شش ساعت در بيمارستان حضور داشته باشند به عنوان بيمار سرپايي تعريف مي‌شوند و حضور بالاتر از شش ساعت در بيمارستان، بيمار بستري محسوب مي‌شود. در اين زمينه اطلاع رساني شفاف و کامل صورت خواهد گرفت و تمام اين موارد با نصب پوسترها در بيمارستان‌ها به اطلاع مردم خواهد رسيد.

ديناروند ضمن تاکيد مجدد بر آنچه بيمار نبايد جهت تهيه دارو و تجهيزات پزشکي به خارج از بيمارستان هدايت شود، گفت: اين امري است که در تمام دنيا اجرا مي‌شود. امکان ندارد در يک بيمارستان معتبر، بيمار با نسخه به دنبال تدارک دارو يا وسيله پزشکي‌اش باشد داروخانه بيمارستان خود بايد تمامي اين موارد را براي بيمار تهيه کند. به اين منظور لازم است کميته دارو و تجهيزات پزشکي در بيمارستان تشکيل شود. تشکيل اين کميته در دانشگاه‌ها به اختيار خود دانشگاه و بيمارستان‌هاي تحت پوشش آن قرار داده شده است.

وي افزود: در اعمال جراحي بايد دقت شود وسايل پزشکي خاصي که مورد استفاده قرار مي‌گيرد با فهرست مربوطه بيمارستان مطابقت داشته باشد و خارج از اين فهرست وسيله‌اي استفاده نشود. اجماع هر بيمارستان تعيين کننده اين فهرست خواهد بود. در مجموع تجويز موارد خارج از اين فهرست براي بيماران ممنوع خواهد بود و آن را توصيه نمي‌کنيم.

رئيس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات انجام شده جهت کاهش قيمت تجهيزات پزشکي افزود: به عنوان مثال قيمت لنز چشمي و همچنين استنت قلبي حدود 50 درصد و همچنين وسايل ارتوپدي حدود 30 تا 40 درصد کاهش قيمت داشته‌اند. به دنبال اقدامات در دست انجام، پس از سال‌ها نظام خودکنترلي در بيمارستان‌ها ايجاد مي‌شود چرا که اکنون پول را خود بيمارستان پرداخت مي‌کند و وزارت بهداشت در جهت ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي اجراي اين طرح از بيمارستان‌هاي مربوطه حمايت‌هاي لازم را انجام خواهد داد.

وي در ادامه در خصوص نگراني مسئولان مرکز طبي کودکان از افزايش بار مراجعات به بيمارستان‌هاي نظير مرکز طبي کودکان به دنبال اجراي اين طرح از دوشنبه و لزوم اجراي آزمايشي آن نيز گفت: ادعا نمي‌کنيم که اين طرح به پايلوت نيازي ندارد چرا که اگر به صورت آزمايشي در چند بيمارستان اجرا مي‌شد، بهتر بود. اما تقريبا طي شش ماه گذشته اقدامات زيادي بر روي اين مساله در وزارت بهداشت صورت گرفته است و از روساي بيمارستان‌ها، معاونين درمان، غذا و دارو و ... نظرخواهي‌هاي لازم انجام شده است.

به گفته وي، دولت اصرار دارد که کاهش هزينه‌هاي مردم در امر درمان اتفاق افتد چرا که اين موضوع امروز يکي از گرفتاري‌هاي بزرگ مردم است و خيلي از وزراء ترجيحشان آن است که اين برنامه سريعتر عملياتي شود. به همين دليل اين طرح پايلوت نشد، مطمئنا در طول کار مشکلاتي وجود خواهد داشت ولي اين مشکلات در طول اجرا شناسايي و برطرف خواهد شد.

وي با بيان اينکه اعتبار مورد نياز هر بيمارستان براي اجراي اين طرح براساس عملکرد سال 92 آن بيمارستان تعيين شده است، افزود: به اين ترتيب عملکرد سال 92، ضريب افزايش بيماران، ضريب افزايش تعرفه‌ها و همچنين ضريب افزايش دارو و ملزوما پزشکي براي اجراي اين طرح در نظر گرفته شده است که مجموع آن رقمي بالغ بر سه هزار ميليارد تومان شده است.

در مجموع عملکرد دانشگاه‌هاي علوم پزشکي در سال 92 زير شش هزار ميليارد تومان بوده است که ما براي امسال پيش‌بيني 9 هزار ميليارد توماني را کرده‌ايم. همچنين در صورت ابلاغ تعرفه‌ها بسياري از مشکلات قبلي نظير عقب ماندگي بيمه‌ها در پرداخت مطالبات بيمارستان‌ها و ... جبران مي‌شود. در مجموع پيش‌بيني‌ها براي انجام هر چه بهتر اين طرح صورت گرفته است.

بنا به گفته ديناروند، در آغاز طرح هدف اوليه ما آن است که مردم بر هزينه‌هاي بستري بيش از 10 درصد پرداختي نداشته باشند و همچنين براي دارو و ملزومات پزشکي به خارج از بيمارستان هدايت نشوند.

وي در ادامه در پاسخ به سوالي در زمينه قيمت‌هاي متعدد وسايل پزشکي با برندهاي مختلف گفت: سازمان غذا و دارو به اين موضوع ورود کرده است به عنوان مثال در زمينه قلب کميته‌ قلب تشکيل شده است تا قيمت تمام برندها و وسايل را استخراج کند. همچنين فراخوان به شرکت‌ها داده خواهد شد و در مورد آن تصميم‌گيري مي‌شود. ديناروند در مورد مطالبات و کسري اعتبارات بيمارستان‌ها نيز اظهار کرد: وزارت بهداشت در سال گذشته بابت کسري اعتبار دانشگاه‌هاي علوم پزشکي دو هزار ميليارد تومان را ابلاغ کرد. 800 ميليارد تومان نيز بيمه‌ها براي پرداخت مطالباتشان در نظر گرفته‌اند تا پايان سال وزارتخانه مبلغ ديگري را نيز پرداخت خواهد کرد. در مجموع دانشگاه‌ها در پايان سال 93 به نقطه سربه سر قطعي مي‌رسند. به اين ترتيب هيچ بيمارستاني از سال‌هاي قبل مطالبه اي نخواهد داشت. همچنين با اصلاح تعرفه‌ها، عقب ماندگي‌هايي در زمينه کارانه‌ها و... نيز جبران مي‌شود.

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره خدماتي که تعرفه گذاري نشده‌اند و گاهي ممکن است بيماري به اين خدمات نياز داشته باشد گفت: اگر آن خدمت جزو خدمات درماني باشد، هزينه‌اي از بيمار دريافت نخواهد شد. در مجموع مي‌توان گفت فعلا به جز خدمات زيبايي و نازايي و ديگر خدماتي که از سوي بيمه‌ها حمايت نمي‌شوند، ساير خدمات جزو اين طرح محسوب مي‌شوند.

وي همچنين گفت: بسته نظارتي به اين منظور تهيه شده است که تمام نگراني‌ها را پوشش داده است اين طرح مطمئنا طي سه ماه آينده بازنگري و نقاط قوت و ضعف آن مشخص مي‌شود.

  تعداد بازديدها: 1552
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60184
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.