امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 23 مهر 1390 ساعت 23:09:47
زندگي نامه مرحوم آيت الله شيخ مهدي حائري تهراني امام جماعت فقيد مسجد ارك

آيت‌الله حاج شيخ مهدي حائري تهراني فرزند مرحوم آيت‌الله حاج شيخ عباس حائري تهراني (1320 ـ 1259 ش) در سال 1304 ش مصادف با ولادت امام صادق (ع) در كربلا به دنيا آمد. او تحت تربيت پدر مقدمات علوم را فراگرفت. در سال هاي بعد در قم و تهران، تحصيلات خود را ادامه داد. در شانزده سالگي پدر را از دست داد ولي هم‌چنان به تحصيلات خود ادامه داد. در تهران از محضر اساتيدي مانند: آيت‌الله محمد حسين زاهد، آيت‌الله سيد صدرالدين جزايري، آيت‌الله ميرزا محمد باقر آشتياني و ميرزا مهدي آشتياني استفاده كرد. در همين سال‌ها وارد دانشكده الهيات شد و موفق به اخذ دكتري در رشته معارف اسلامي گرديد.

 

وي در سال 1327 ش براي طي مدارج علمي بالاتر و استفاده از محضر علماي حوزه علميه قم، عازم اين شهر شد و از درس آيت‌الله بروجردي، گلپايگاني، مرعشي نجفي، شيخ مرتضي حائري، اراكي، امام خميني و علامه طباطبايي بهره برد. در سال 1335 ش به عراق سفر كرد و از آيات عظام سيد جمال گلپايگاني و سيد عبدالهادي شيرازي اجازه اجتهاد دريافت نمود و علامه آقا بزرگ تهراني نيز اجازه نقل روايت به ايشان داد. آيت‌الله حائري تهراني سپس به قم بازگشت و مشغول تدريس و خدمات اجتماعي گرديد. او در فعاليت‌هاي سياسي دهۀ چهل و پنجاه شركت داشت و به گفته خود جلساتي دربارۀ مباني حكومت در اسلام و ريشه‌هاي انقلاب تشكيل دادند و در چاپ و تكثير اطلاعيه‌هاي حضرت امام نقش داشتند.

 

 در اين جلسات علمايي چون: شهيد بهشتي، قدوسي، رباني شيرازي و ... شركت مي‌كردند. وي با امضاي بيانيه‌ها و ارسال نامه‌هايي همراه مبارزين حوزه علميه قم و تهران بود كه از جمله آن مي‌ توان موارد زير را ياد كرد.

  

ـ امضاي نامه‌اي خطاب به آيت‌الله طالقاني و تقدير از مبارزات ايشان (7/6/1342)

  

ـ دستگيري و بازداشت به همراه 29 نفر ديگر از روحانيون در وقايع پانزده خرداد سال 1342 .

  

ـ امضاي نامه‌اي خطاب به نخست‌وزير وقت، جهت آزادي امام و علما در اسفند سال 1342.

  

ـ بيانيه‌اي در اعتراض به بازداشت امام در تاريخ 8/7/1343.

  

ـ ارسال نامه به مراجع تقليد در مورد وظيفه مبلغان و وعاظ نسبت به اعتراض به دولت وقت درباره رفتار ‌آنان با امام خميني در دي ماه 1343.

  

ـ صدور بيانيه‌اي در اعتراض و محكوميت جسارت روزنامه اطلاعات به امام خميني در سال 1356.

  

در زمان امامت آيت‌الله ياسري، وي برخي اوقات در مسجد ارك اقامه نماز جماعت مي‌نمود و بعد از فوت آيت‌الله ياسري وي امام جماعت مسجد ارك شد و نماز مغرب و عشاء را نيز در مسجد الغدير خيابان ميرداماد اقامه مي‌نمود.

  

مرحوم حائري تهراني به امور فرهنگي، آموزشي، خيريه و احداث بناهاي مذهبي مانند مساجد اهتمام وافر داشت.

 

  

تأسيس بنياد فرهنگي امام مهدي (عج) در قم و تأسيس كتابخانه‌اي به نام امام مهدي در مسجد ارك، تأسيس كتابخانه تخصصي حضرت ولي عصر (ع) با همكاري مسجد جمكران در خيابان آذر قم، كتابخانه بنياد فرهنگي امام مهدي (ع) در مشهد، تأسيس چهارده كتابخانه كوچك در روستاهاي اطراف شيراز، تأسيس مدرسۀ فاطميه و تجديد بناي مدرسه رضويه در قم، تأسيس مدارس امام باقر (ع)، بقيه‌الله و امام مهدي (ع) در مشهد، بنيان‌گذاري دانشكده الهيات و معارف اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شمال تهران و رياست اين دانشكده، ساخت مسجد حضرت سجاد (ع) و مسجد ولي‌الله الاعظم (ع) در تهران، تأسيس بيمارستان امام سجاد (ع) در شهرك كاروان تهران، احداث 500 واحد مسكوني براي محرومان در شرق تهران، بنياد ازدواج كوثر مشهد، صندوق قرض‌الحسنه‌هاي متعدد و ...

 

  

ايشان اگرچه فعاليت وسيعي در امور اجتماعي داشت ولي از تأليف كتاب‌هاي سودمند نيز غافل نبود، آثار آن بزرگوار به شرح زير است:

 

  

1ـ تاريخ علوم قرآن. 2ـ تاريخ فقه. 3ـ تاريخ اديان. 4ـ تاريخ فلسفه. 5- تاريخ و سير كتابخانه. 6ـ يك دوره فقه براي تربيت معلم و مبلغ تهران. 7ـ يك دوره اصول لفظيه و عقليه براي تربيت معلم و مبلغ تهران. 8ـ يك دوره فلسفه و حكمت نظري و عملي براي تربيت معلم و مبلغ تهران. 9ـ يك دوره درس اخلاق نظري و عملي. 10ـ يك دوره درس علوم قرآن. 11ـ بنيادهاي اخلاق اسلامي كه همراه با اخلاق مرحوم شبّر چاپ شده است. 12- شخصيت انسان از نظر قرآن و عترت. 13ـ اصول عقايد و آفريدگار جهان. 14ـ راز خوشبختي. 15ـ پندهاي معصومين (ع). 16- منتخب ادعيه و زيارات. 17ـ بشارات غيبي. 18ـ اخلاق از نظر قرآن. 19ـ تقريرات دروس مرحوم آيت‌الله العظمي بروجردي، امام خميني و علامه طباطبايي و هم‌چنين مقالات متعدد در مجلات مكتب اسلام، مكتب تشيع و معارف جعفري، از ديگر آثار مرحوم حائري است. گفتني است كه اكثر كتاب‌هاي ايشان را بنياد فرهنگي امام مهدي (ع)، به چاپ رسانده است.

 

  

آيت‌الله حائري عالمي فرهيخته و متواضع بود كه شخصيت‌هاي بزرگي با كلماتي زيبا و بلند او را توصيف كرده‌اند. آيت‌الله جعفر سبحاني دربارۀ او گفته: «واقعاً يك انسان ارزنده‌اي بود، عواطفش مرز نداشت، انساني وارسته و در اخلاص در درجه بالا بود. در خدمت كم‌نظير بود و هيچ‌گاه به درخواست كسي، نه نمي‌گفت. اگر كسي كاري را ارجاع مي‌داد و توانايي انجامش را داشت، طرف را بي‌جواب رد نمي‌كرد.» و ...

 

  

آيت‌الله حائري تهراني امام جماعت مسجد ارك پس از سال‌ها تلاش خستگي ناپذير و خدمت به جامعه‌ اسلامي و ارشاد و هدايت و ياري مردم، روز جمعه 30 دي ماه 1379 (24 شوال 1421) شب شهادت حضرت امام صادق (ع) در اثر سكته قلبي در تهران دار فاني را وداع گفت و پس از تشيع باشكوه از جلوي مسجد ارك به قم انتقال يافت و روز شهادت امام صادق (ع) در قبرستان شيخان قم به خاك سپرده شد. رهبر معظم انقلاب اسلامي در تسليت درگذشت اين عالم جليل‌القدر پيامي به شرح زير صادر فرمودند:

 

  

بسم‌الله الرحمن الرحيم

  

درگذشت عالم پرتلاش و خدوم مرحوم حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين آقاي حاج مهدي حائري تهراني اعلي‌الله مقامه را به ملت شريف و فرزندان مكرم ايشان تسليت مي‌گويم. از خداوند متعال مسألت مي‌كنم كه روح آن مرحوم را به پاداش يك عمر خدمات فرهنگي و اجتماعي مشمول رحمت و مغفرت و رضوان خود بفرمايد و به خانواده محترم و بازماندگان ايشان اجر جزيل عنايت كند.  

والسلام‌عليكم و رحمه‌‌الله و بركاته

  

سيد علي خامنه‌اي 4/11/79

 

 

 

پاورقي :

 

1ـ رك: گنجينه دانشمندان، محمد شريف رازي، جلد دوم، صفحه 129 و تنديس خدمت، مهدي سليماني آشتياني و تاريخ شفاهي زندگاني و خدمات اجتماعي، فرهنگي آيت‌الله حائري تهراني، تدوين رحيم‌نيك‌بخت،‌مركز اسناد انقلاب اسلامي، چاپ اول سال 1388 و مصاحبه اين مركز با حاج اسماعيل فرماني در تاريخ 23/10/89

 

 

منبع : کتاب پایگاههای انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک – مساجد – مسجد ارک تهران ، صفحه چهل و دو تا چهل وپنج  مقدمه ، مرکز بررسی اسناد تاریخی ، چاپ اول سال ۱۳۹۰

 

(استفاده از این مطلب بدون ذکر نشانی سایت جایز نیست)

 







 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
خطبه اميرالمؤمنين على بن ابى طالب عليه السلام در روز عید سعید فطر
اختصاصی:
و ان تخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمدا و آل محمد " با خطاطی آقای محمد مسلم خانی"
اختصاصی:
عید بندگی مبارک " پوستری آیینی از خانم شیرین نوشیروان"
توضیح پلیس درباره برخورد با تحصن مقابل مجلس + فیلم
یادداشتی از: حجت الاسلام هادی سروش
فطرت ، دین و عقل در برابر اندیشه‌های متحجرانه و رفتارهای افراطی
در مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه NBC؛
ترامپ: مقامات آمریکایی و ایرانی در حال مذاکره هستند/ اگر ایرانی‌ها توافق نکنند، بمبارانی در کار خواهد بود
اولین نماز عید فطر بعد از انقلاب به امامت چه کسی برگزار شد و 17 روز بعد چه اتفاقی افتاد؟
پوستر:
اقامه نماز عید سعید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی
یادداشتی از: جعفر محمدی
5 نکته درباره تحصن حجاب اجباری که جمع شد: یک ابتذال 48 روزه ضد دینی و ضد ایرانی
عباس عبدی: پزشکیان اگر نمی‌تواند وعده‌ها را عملی کند، راهش را بکشد و برود/ محبوبیت رئیس‌ جمهور نصف شده/ اعتراضات بعدی، خیلی فراگیر خواهد بود
یادداشتی از: محمد مهاجری فعال اصولگرا
آقای معاون رئیس‌جمهور! بجای عذرخواهی، دوقورت و نیم‌تان هم باقی است؟
در حاشیه حضور در راهپیمایی روز قدس؛
پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند
رئیس‌جمهور لبنان: ممکن است پروازها به تهران را زمانی از سر بگیریم، اما در حال حاضر نه
روزی که امام با استعفای آیت‌الله منتظری موافقت کرد
چرا نماز جماعت امام در ماه مبارک در نجف تعطیل شد؟
علی لاریجانی: شرایط توافق را باید دو طرف قبول کنند
مشاور رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا : به نتیجه خواهیم رسید و امیدوار هستیم
کاریکاتور انتقادی چاینا دیلی در واکنش به از سرگیری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه پس از نقض آتش بس
گزارش:
جزئیات سفر لاکچری معاون رئیس جمهور به قطب جنوب/ همزمانی استوری با سفر کشتی
یادداشتی از: حجت الاسلام عبدالرحیم اباذری
سفره های مردم و مسئولان
امام خمینی(ره): تا کى باید قدس‌ شما در زیر چکمه تفاله‌‌هاى امریکا، اسرائیل غاصب پایکوب شود؟

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
شب‌های قدر هیأت کجا برویم؟ برنامه هیات ها در ماه رمضان 1446
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم احیاء شب 19 ماه مبارک رمضان در حسینیه ی آل یاسین (ع) هیئت انصارالخمینی (ره) 1403/12/29
یادداشتی از: حجت الاسلام هادی سروش
یادی از عظمت و مظلومیت امام علی (ع) و نقش آفرینی ایرانیان
اعمال شب‌های دهه آخر ماه مبارک رمضان
گزارش تصویری:
برگزاری کلاس درس نهج البلاغه در هیئت انصارالخمینی (ره) حسینیه ی آل یاسین (ع) 1403/12/27
اختصاصی:
"علی (ع)" پوستری آیینی از خانم شیرین نموشیروان
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم احیاء شب 21 ماه مبارک رمضان در حسینیه ی آل یاسین (ع) هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/1/1
پیام نوروزی پزشکیان به مردم ایران و حوزه تمدنی نوروز
اختصاصی:
فرازهایی از دعای جوشن کبیر، با خطاطی آقای محمد مسلم خانی
اختصاصی:
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ...، با خطالطی آقای محمد مسلم خانی
پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت حلول سال جدید : ۱۴۰۴، سال «سرمایه گذاری برای تولید»
اختصاصی:
دو اثر خطاطی از آقای محمد مسلم خانی، در سوگ شهادت حضرت علی (ع)
اختصاصی:
خَلِّصْنا مِنَ النّارِ يا رَبِّ ، پوستری آیینی از خانم شیرین نوشیروان
اختصاصی:
اللهم العن قتلة امیرالمؤمنین ، اثری آیینی از خانم شیرین نوشیروان
اختصاصی:
سبحانک یا لااله الا انت...، دو فراز از دعای جوشن کبیر، با خطاطی آقای محمد مسلم خانی
گفتگوی وزیر خزانه‌داری آمریکا با همتای ترکیه‌ای بر سر سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم احیاء شب 23 ماه مبارک رمضان در حسینیه ی آل یاسین (ع) هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/1/3
شیخ نعیم قاسم: محور مقاومت مدیون ایران اسلامی است/ خداوند ما را با امام خمینی کرامت بخشید
چرا امام راحل نمی‌خواستند عیدی بدهند؟
یادداشتی از: حجت الاسلام عبدالرحیم اباذری
سفره های مردم و مسئولان


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 3141
تعداد بازدید دیروز: 7160
بازدید کل: 75233782
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.