امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری

 

 

 

تاريخ انتشار: 24 اسفند 1401 ساعت 23:48:16
به مناسبت سالروز رحلت؛
روزهای آخر زندگی امام و همسرشان چگونه گذشت؟

شصت سال با خمینی روح الله در بالا و پایین های بسیار زندگی همراه بود و خم به ابرو نمی آورد، در ناز و نعمت بزرگ شده بود اما به زندگی سر و ساده حاج آقا روح الله دل سپرده بود و همراهی شد که جا پای قدم های همسرش می گذاشت و پیش می رفت. اما با همه سختی های زندگی هیچ روزی سخت تر از رفتن آقاروح الله نبود.

جماران، اول فروردین ماه سال 88 بود که بانو خدیجه ثقفی ملقب به قدس ایران که حدود شصت سال افتخار همراهی و همقدمی با امام امت را داشت، پس از گذراندن چندین ماه بیماری دعوت حق را لبیک گفتند. ایشان در همه دوران مبارزه همراه و در کنار امام سختی ها را به جان خریدند و به راستی که چه برازنده است نهادن نام بانوی انقلاب بر ایشان. 

در کتاب بانوی انقلاب خدیجه ای دیگر، ایشان به آخرین روزهای حیات پربرکت امام اشاره کرده و به نقل مطالبی که تا بُن استخوان را می سوزاند پرداخته اند که به مناسبت سالروز درگذشتشان منتشر می شود:

خانم قبل از پیشامد بستری شدن امام به کمردرد سختی مبتلا شده بودند و دکترها به ایشان بیست روز استراحت مطلق داده بودند یک هفته از استراحت خانم بیشتر نمی گذشت که امام راهی بیمارستان شدند. هر طور بود خانم صبح ها اگر چه به زحمت زیاد به ملاقات امام می رفتند اما به جهت کسالت خود و بعضی محظورات بیمارستانی پس از توقفی کوتاه و حال و احوالی از امام به توصیه خود آقا به خانه باز می گشتند. در این رابطه خانم درگفت و گو با حاج سید حسن آقا می فرماید: 

من از آن زنان قدیم هستم که نسبت به مردان حجب و حیای زیادی دارند. چون تعدادی از آقایان پای پله کنار حیاط درمانگاه روی یک قالی که انداخته بودند جمع می شدند و این محل متصل به گذرگاه من می شد و ممکن بود چادرم به لباس آقایان برخورد کند یا آنها زحمت برخاستن و راه عبور به من دادن را می بایست تحمل می کردند نمی خواستم مزاحم شوم. لذا قرار شد حاج عیسی قبلا با دکتر عارفی ـ سر تیم پزشکی امام ـ وقتی را برای ملاقات من قرار دهد که نه سر راه و نه داخل اتاق درمان کسی باشد. به این صورت من صبح ها در یک زمان خلوت به بیمارستان می رفتم و احوال آقا را می پرسیدم ایشان هم احوال مرا می پرسید و از کمردردم سوال می کرد و سفارش می کرد که راه نروم و از پله بالا و پایین نشوم و به استراحت بپردازم و مواظب سلامتی خودم باشم. اصولا امام همیشه به فکر سلامتی من بود.

البته در این ایام بعد از سفارش مدام به من می گفت: من می روم برای من دعا کن تا بروم. وقتی از او می پرسیدم کجای بدن شما درد می کند؟ می گفتند: همه جای بدنم درد دارد. من در این حالت بسیار متاثر می شدم و گریه ام می گرفت اما خودداری می کردم و به ایشان می گفتم: ان شاءالله خوب خواهید شد. ان شاءالله به همین زودی از بیمارستان بیرون خواهید آمد، ناراحت نباشید. اگر اندکی توقفم طولانی می شد و به ناچار دو نفر از آقایان وارد می شدند از نگاه آقا به خود متوجه می شدم که نمی خواهد مرا آن یکی دو غریبه ببینند. من می دانستم که آقا نسبت به من تعصب زیاد دارد، پس بلند می شدم و از اتاق بیرون می آمدم و دنبال فرصت می گشتم که اگر عصر هم خلوتی حاصل شود به ملاقات امام بروم.

اما خانم روز عمل طاقت نیاورد و مترصد فرصتی بود تا در هنگام عمل جراحی کنار همسرش باشد. به قول خانم، شصت سال زندگی مشترک چیزی نبود که بتوان به سادگی از آن دست کشید آن هم شصت سالی با آنهمه فراز و نشیب و این همه علاقه و دلبستگی.

خانم می گوید: 

آن روز صبح فهیمه(1) جان آمد، من در رختخواب استراحت می کردم. به من گفت در اتاق مشغول جراحی امام هستند و تلویزیون مدار بسته نشان می دهد. اگر مایلید با هم برویم. من از رختخواب بلند شدم و به اتفاق به بیمارستان رفتیم. در هال بیمارستان احمد جان و آقای هاشمی رفسنجانی نشسته بودند. ما هم نشستیم و تکه ای از معده آقا را در آوردند و بعد از سالم سازی فضای باقی مانده شروع به بخیه کردند. چند دقیقه بعد آقای هاشمی گفت: خوب است خانم ها تشریف ببرند، آقایانی در حیاط هستند که میل دارند داخل بیایند  عمل هم تمام شده است. من از جا بلند شدم و به منزل آمدم اما فهیمه خانم نشست و گفت من باید باشم.

من به منزل آمدم اما بسیار ناراحت بودم و مرتبا جویای حال امام می شدم بالاخره خبر آوردند که آقا به هوش آمده اند.

عصر به دیدن آقا رفتم پرسیدم حالتان چطور است؟ نگاهی خیلی پر غم به صورت من انداختند و هیچ جوابی ندادند و چشم هایشان را بستند. دو مرتبه صدایش زدم و گفتم: آقا آقا، باز گوشه چشمی به من انداخت و نگاهی کرد اما حرفی نمی توانست بزند و مجددا چشم ها را روی هم نهاد. چند دقیقه بیشتر نتوانستم بمانم چون تعدادی از آقایان آمدند.

روزهای دیگر هم هر روز رفتم اما صبح روز آخر وقتی او را دیدم به من نگاهی کرد و گفت: دعا کن بروم و چشمهایش را بست و به نظرم رسید به خواب رفت. آن روز حالشان خیلی بد بود. من نگران شدم ظهر به بیمارستان رفتم و به فهیمه گفتم آقا خوب بشو نیست. حال آقا روز به روز بدتر می شود. فهیمه هم گفت: بله من هم همین طور می فهمم. آن روزها همه اهل خانه نگران امام بودند و کاری از دست هیچکس ساخته نبود. ما تنها کارمان سر زدن به بیمارستان و سپس مشغول دعا برای آقا بودیم. در آن روز، ظهر آقا چند کلمه ای صحبت کرد و بعضی مسائل را گفت سپس نگاهی به همه انداخت و فرمود: بروید، بروید. می خواهم بخوابم ما همه از اتاق بیرون آمدیم. اما زهرا کناری ایستاد و آنجا ماند. آقا هم چشم ها را روی هم گذارد و خوابید.

غروب رفتم دیدم که نفس آقا به تلاطم افتاده است. دست ایشان را گرفتم دست ها یخ کرده بود. به دکتر عارفی گفتم: مثل اینکه زحمت های شما و دعاهای ما و بقیه همگی بی نتیجه شده است. دکتر هم نبض آقا را گرفت و با سر تکان دادن، مرا تصدیق کرد.

خانم بعد از غروب آفتاب از بیمارستان به خانه بازگشت در حالی که می دانست امام در حال احتضار است اما شدت درد کمر به ایشان اجازه نداد که بیشتر بماند. با زحمت خود را به اتاق رساند و بی اختیار در تختخواب خویش افتاد.

آن روز خانم با درد کمر سه بار از پله های خانه و بیمارستان برای دیدار با امام بالا و پایین رفته بود و مشاهده وضع نامساعد امام بر تالمات روحی او افزوده بود، به همین جهت دیگر طاقت نیاورد و بی حرکت روی تخت افتاد در حالی که از درد به خود می پیچید. برای تسکین درد خانم، یکی دو قرص خواب آور به ایشان دادند و خانم به خواب رفت و متاسفانه وقتی سحر از خواب بیدار شدند امام رحلت فرموده بود.

1. دکتر زهرا مصطفوی.

برشی از کتاب بانوی انقلاب، خدیجه ای دیگر؛ ص 410-413





  تعداد بازديدها: 288


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
گزارش تصویری:
برپا نمودن ایستگاه صلواتی به مناسبت سالگرد رحلت حضرت امام (ره) 1402/3/14
طی نامه ای به دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره)؛
تشکر یادگار امام از حضور مردم و سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم سی و چهارمین بزرگداشت امام خمینی
یادداشتی از: مهرداد خدیر
10 تفاوت که نام «امام خمینی» را از آیت‌الله‌های دیگر متمایز کرد
بزرگداشت امام خمینی(س) در گرگان؛
آیت الله علیدوست: امام به معنی واقعی برای مردم نقش قائل بود/ اگر حاکمیت کاری کند که دین مردم را تضعیف کند، از آرمان انقلاب فاصله گرفته است/ هیچ زمانی نباید بین مردم و حاکمیت فاصله بیفتد
مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) در حرم مطهر امام؛
سید حسن خمینی: امام مبارزات خودشان را از مسیر «بیداری دل‌ها» طی کردند/ باید حفظ جمهوریت نظام را نصب العین خودمان قرار بدهیم/ فقهی که امام معرفی کردند فقه جامد، خشک، درجا زننده و متحجر نیست/ جمهوری اسلامی نظامی است که حتما مردم باید در آن احساس رفاه کنند
سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمه‌الله)
داغ جانسوز ( مثنوی فراق "یادنامه حضرت امام روح الله " ) سروده ی علی اکبر پورسلطان (مهاجر)
سیدحسن خمینی: آخوندی که در خدمت قدرت باشد «آخوندنما»ست / مؤمن حقیقی کسی‌ نیست که در برابر ظلم‌ ساکت بنشیند
رهبر انقلاب ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) سخنرانی می‌کنند
بهجت‌پور، مدیر سابق حوزه های علمیه خواهران کشور: تذکر یادگار امام درباره بی‌توجهی به راه و خط امام به جاست/ دستگاه‌های فرهنگی کشور باید کاملاً هوشمندانه با این تذکر برخورد کنند/ باید مجدداً پروندۀ دفاع از مستضعفان را بازخوانی کنیم
میثاق اعضای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با آرمان‌های امام خمینی(س)؛
سید حسن خمینی: تصدی مسئولیت‌های مختلف را باید به جوانان داد/ جامعه ما گرفتار مصائب زیادی است
یادداشتی از: محمدرضا عارف
امام مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی کردند؛ ایشان با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند/ نهادهای انتخاباتی به دلیل محدود شدن دایره انتخاب مردم، از کارویژه اصلی خود دور شده اند
یادداشتی از: علی متقیان*
امام خمینی(س)؛ از تولد تا قیام 15 خرداد
اطلاعیه هیئت انصارالخمینی(ره):
برپا نمودن ایستگاه صلواتی به مناسبت سالگرد رحلت حضرت امام (ره)
آیت‌الله علوی بروجردی: وضعیت معیشتی مردم بحرانی است / در قم احساس خطر می‌کنیم / برخی حتی توان خرید تخم‌مرغ را ندارند
۷ روز و یک خبر
مصطفی میرسلیم؛ مردی در متن حاشیه‌ها!
یادداشتی از: مهرداد خدیر
آقای جبلی! کی لگد زد، دو برادر پناهنده یا «عادل» ایران‌مانده؟
جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد
واکنش مردم نسبت به اعلام نوع حکومت از طرف امام/تعریف امام از جمهوری اسلامی چه بود؟
امام جمعه اردبیل: اگر ایران موشک‌های پیشرفته و پهپادهای جدیدش را به روسیه بدهد سرنوشت جنگ اوکراین مشخص می‌شود
دکتر فاطمه طباطبایی: امام(ره) آرزوی داشتن جامعه ای بر محور اخلاق اسلامی را در سر می پروراند

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
اختصاصی:
سه پوستر آیینی از آقای علی اکبر میرزایی، بمناسبت سالروز ولادت باسعادت حضرت امام رضا (ع)
اختصاصی:
دو پوستر آیینی از خانم گلبرگ معصومی، بمناسبت سالروز ولادت باسعادت حضرت امام رضا (ع)
آیت‌الله العظمی جوادی آملی: حوزه ها استقلال خودشان را حفظ کنند/ مردم می دانند که قانون محترم است، اما با فشار نمی شود/اگر به دختران کلام اهل بیت گفته شود قبول می کنند،اما وقتی ببینند که با اختلاس می خواهند فقر را بر آنها تحمیل کنند،این حرفها را نمی پذیرند
نشست رسانه ای سی و چهارمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س)؛
محمدعلی انصاری: امام بر خطاهای دستگاه های مختلف سرپوش نمی گذاشت/ عدالت باید در متن جمهوری اسلامی باشد/ از خودانتقادی نترسیم/ رسانه ها و مجامع فرهنگی ما حق امام را ادا نکرده اند/ کارگردانان حاشیه های سال گذشته بزرگداشت امام شناسایی شدند
در آئین بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت سید محمود دعائی؛
سید حسن خمینی: ایثار، رکن انقلابی بودن است/ آقای دعائی به همه ما آموخت که می‌توان انقلابی بود، اما پرخاشگر نبود/ انقلابی بودن به نفی «خود» است، نه نفی «غیر»
به مناسبت سالروز ولادت؛
چرا غریب؟
در دیدار اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)؛
سید حسن خمینی: نتیجه جمهوری اسلامی باید زندگی بهتر یکایک مردم باشد/ عقلانیت باید در جوهره انقلابی بودن باشد/ انقلابی بودن به فریاد بلندتر، مشت گره تر و چشم خشمناک تر نیست
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم جشن سالگرد ولادت امام رضا (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
ویژه سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی؛
اطلاعیه ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (س) در خصوص برنامه های 13 و 14 خرداد
دلجویی سیدحسن خمینی از یک خبرنگار
برنامه‌های معاونت فرهنگی سی و چهارمین بزرگداشت امام خمینی(س)
گزیده ی یادداشتی از: حاج حسن وفایی
شرایط وخیم اقتصادی کشور
با سخنرانی رهبر انقلاب در روز 14 خرداد برگزار می‌شود؛
گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)
دیدار رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان با رهبر معظم انقلاب اسلامی
قالیباف: روش فعلی اداره کشور و مدیریت آن غلط است / ما مدیران سالی ۱۰۴ میلیارد دلار به قیمت سال ۱۴۰۰، ثروت را هدر می‌دهیم / چگونه می‌خواهیم به آیندگان جواب دهیم که پول خود را به آتش می‌کشیم، اما برای دریافت ۵ میلیارد دلار دست دراز می‌کنیم
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهیدان سبزوار و نیشابور:
باید با شیوه‌های خلاقانه و جذاب، یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود
باید به «ملت ایران» بالید
دو نکته منفی در انتخابات ترکیه که اتفاقا در ایران نقطه قوت است
عده‌ای نان‌خوار آویزان ردیف‌های زائد بودجه هستند / دلایل حذف احتمالی ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ دولت فقط سفره خود را از تحریم جدا کرد
نوری قزلچه نماینده مجلس:
ترفند برخی مجلسی ها برای تبدیل طرح صیانت به قانون / هدف طرح، قانونی کردن فیلترینگ است
اطلاعیه هیئت انصارالخمینی(ره):
برپا نمودن ایستگاه صلواتی به مناسبت سالگرد رحلت حضرت امام (ره)


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 5573
تعداد بازدید دیروز: 16307
بازدید کل: 57235391
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.