امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 25 شهريور 1401 ساعت 18:29:58
یادداشتی از: حجت السلام حسن پویا
اربعین حسینی

​اکنون راهپیمائی به طرف کربلا در ایام اربعین حسینی صورت می گیرد و چنان فراگیر شده است که به عنوان یکی از نماد های بزرگ و فاخر شیعه محسوب می شود، گرچه معتقدان سایر مذاهب نیز بعضا آن را ارج می نهند و در آن شرکت می کنند. مردم عراق از هر قشر و جایگاه اجتماعی _ سیاسی اهتمام به پذیرایی مناسب از زائران را دارند. این حرکت عظیم و مردمی برخواسته از عشق به حسین بن علی (ع) و یاران با وفای آن حضرت است و چنان در قلب علاقه مندان نفوذ کرده که هرگز گسستنی نیست.

پایگاه خبری جماران: اربعین به معنای چهلم است و از اختصاصات سیدالشهداء (ع) می باشد که از بیستم صفر سال 61 هجری آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

بر اساس نقل های تاریخی، جابر بن عبدالله انصاری، صحابی بزرگ پیامبر خدا (ص) به همراه عطیه در اولین چهلم شهادت امام حسین (ع) وارد کربلا شد و نخستین زائر آن حضرت نام گرفت. بنابر برخی نقل های تاریخی دیگر، بازماندگان حادثه کربلا در قالب اسیران آن حادثه، در این روز به کربلا بازگشته و قبور امام حسین (ع) و سایر شهداء را زیارت کردند.

سید بن طاووس در کتاب ارزشمند لهوف این واقعه را اینچنین نقل می کند:

اسیران کربلا در راه بازگشت از شام، به عراق رسیدند و به راهنمایان خود گفتند: ما را از راه کربلا ببرید. آنگاه که به قتلگاه رسیدند، جابر بن عبدالله انصاری و برخی از بنی هاشم را دیدند که برای زیارت مزار حسین (ع) آمده بودند. سپس با اندوه و گریه مجلس عزایی برپا کردند و پس از چند روز به مدینه منوره بازگشتند. (اللهوف علی قتلی الطفوف، ص 225) ایشان در کتاب اقبال آورده است که ورود اسیران در روز اربعین بوده است. (اقبال الاعمال، ص 100)

مسأله دیگری که برخی از مورخان یادآور شده اند، این است که سر مبارک سیدالشهداء نیز در روز اربعین، به بدن ملحق و دفن شده است. بنابراین استحباب زیارت اربعین را به این سبب و به جهت حضور اسیران و زیارت آنان دانسته اند.

ابن شهر آشوب، پس از نقل سخن سید مرتضی (ره) درباره دفن سر مبارک امام حسین (ع) در کربلا، از قول شیخ طوسی آورده است که سر امام (ع) در اربعین به بدن ملحق شد و بدین سان زیارت اربعین توصیه شده است. (مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 77). از این رو نزد شیعیان روز اربعین به روز «مردّ الرأس» باز گردندان سر، نیز خوانده شده است.

پیاده روی اربعین؛

سید محمدعلی قاضی طباطبائی در کتاب ارزشمند «تحقیق درباره اولین اربعین حضرت سیدالشهداء (ع)» می نویسد:

حرکت به سوی کربلا در روز اربعین از زمان امامان معصوم (ع)، در بین شیعیان مرسوم بوده است. حتی در زمان بنی امیه و بنی عباس به این حرکت مقید بوده اند. (ص 1-2) سفارش بر خواندن زیارت اربعین و آن را علامات مؤمن دانستن، (تهذیب الاحکام، ج6، ص52) باعث این حرکت نیز شده است.

اکنون راهپیمائی به طرف کربلا در ایام اربعین حسینی صورت می گیرد و چنان فراگیر شده است که به عنوان یکی از نماد های بزرگ و فاخر شیعه محسوب می شود، گرچه معتقدان سایر مذاهب نیز بعضا آن را ارج می نهند و در آن شرکت می کنند. مردم عراق از هر قشر و جایگاه اجتماعی _ سیاسی اهتمام به پذیرایی مناسب از زائران را دارند. این حرکت عظیم و مردمی برخواسته از عشق به حسین بن علی (ع) و یاران با وفای آن حضرت است و چنان در قلب علاقه مندان نفوذ کرده که هرگز گسستنی نیست.

یکی از ضروریات این حرکت عظیم و ماندگار، پاکسازی آن از پیرایه های نادرست و برخی سوءاستفاده های حکومت ها، احزاب و گروه های مختلف سیاسی _ اجتماعی است، زیرا این نماد دینی اسلامی باید چنان پاک و زلال باشد، تا همگان خالصانه در آن شرکت کنند و دیگران را نیز به آن دعوت نمایند.

بهره برداری های غیر دینی و با انگیزه های سیاسی از طرف هر کس و هر ارگانی ناپسند و ناشایست است، زیرا آلوده کردن یک حرکت دینی به انگیزه های غیر دینی خود خیانت به دین و دینداران محسوب می شود. مردمی که در طول سال با تنگ‌دستی و گرفتاری های فراوان، خالصانه، اندوخته ای را برای پیاده روندگان مهیا می سازند، بسیار با ارزشتر و خالصانه تر است، از حرکت آنان که با هیاهو و تبلیغات گاه خسته کننده و سرشار از ریا، می خواهند به مردم بباورانند که ما نیز در این راه همراه هستیم، چنان که باید و شاید ارزش معنوی نخواهد داشت. امید که این حرکت خالصانه همچنان با خلوص نیت باقی بماند و همگان بتوانند از آن بهره مند گردند.

امام خمینی (ره) در 25 دی ماه 1357 در آستانه اربعین حسینی، با بهره گیری از اربعین حسینی که یادآور حضور اسیران کربلا بر مزار شهیدان بوده است، پیامی به ملت ایران می دهد، در بخشی از این پیام آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم؛  اربعین سید مظلومان و سرور شهیدان ـ صلواة الله و سلامه علیه ـ رسید. بر ملت‌‎ ‎‌رشید و آگاه ما «اربعین»های سودمندی گذشت. ما در این سالها به دنبال بیش از پنجاه‌‎ ‎‌سال سلطنت غاصبانۀ سلسلۀ پهلوی با چه مصیبتهایی و بی فرهنگیهای خانمانسوزی‌‎ ‎‌مواجه بوده ایم. سالهایی بس تلخ و رنج آور در این پنجاه سال و تلختر و رنج آورتر در‌‎ ‎‌این یکی دو سال اخیر که ملت شجاع ما را علیه استبداد و استعمار به حرکت درآورد.‌

‌‌     امسال اربعین امام امت در خلال اربعینهای پیروان و شیعیان آن بزرگمرد اسلام واقع‌‎ ‎‌شده، و گویی خون شهیدان ما امتداد خون پاک شهیدان کربلاست، و اربعین اخیر برادران‌‎ ‎‌ما بازتاب اربعین آن دلاوران می باشد؛ خون طاهر آنان به حکومت طاغوتی یزید خاتمه‌‎ ‎‌داد، و خون پاک اینان سلطنت طاغوتی را به هم پیچید. (صحیفه امام، ج 5، ص 478)

اشاره ای درباره عدد چهل؛

درباره عدد چهل، اهل معنا اسراری را بیان داشته و برخی ختومات قرآنی و اذکار الهی بر مبنای عدد چهل بیان شده است. چنان که در حدیث مشهوری که برای اهل مراقبه، بسیار مورد توجه بوده و برخورداری از اخلاص را در چهل روز، زمینه جاری شدن حکمت دانسته، چنین آمده است:

قال النبی (ص): من اخلص لله اربعین صباحا ظهرت ینابیع الحکمه من قلبه علی لسانه. (بحارالانوار، ج 67، ص 242)؛ کسی که چهل صباح _ به مقدار تخمیر طینت آدم که چهل صباح بوده و رابطه این دو با هم پیش اهل معرفت و اصحاب قلوب معلوم است _ خود را برای خدا خاص کند و عمل های قلبی و قالبیش را خالص برای حق کند، قلبش الهی شود؛ و قلب الهی جز چشمه های حکمت نزاید، پس زبانش نیز، که بزرگتر ترجمان قلب است، ناطق به حکمت شود. (آداب الصلاه، ص 222)

امام خمینی و برخی از بزرگان و عالمان دینی که چهل حدیث نگاشته و شرح کرده اند نیز بر اساس حدیث مشهور دیگری است که در مقدمه شرح چهل حدیث، حضرت امام به آن اشاره می کند:

و بعد، این بنده بی بضاعت ضعیف مدتی بود با خود حدیث می کردم که چهل حدیث از احادیث اهل بیت عصمت و طهارت، علیهم السلام، که در کتب معتبره اصحاب و علماء، رضوان الله علیهم، ثبت است، جمع آوری کرده، و هر یک را به مناسبت شرحی کند که با حال عامه مناسبتی داشته باشد، و از این جهت آن را به زبان فارسی نگاشته که فارسی زبانان نیز از آن بهره برگیرند، شاید، إن شاء الله، مشمول حدیث شریف ختمی مرتبت، صلّی الله علیه و آله، شوم که فرموده است:‌

‌‌من حفظ علی أمّتی أربعین حدیثا ینتفعون بها بعثه الله یوم القیمة فقیها عالما.‌‎ ‌

تا بحمد الله و حسن توفیقه موفق به شروع آن شدم و از خدای تعالی توفیق اتمام می طلبم. إنّه ولیّ التّوفیق.‌ (شرح چهل حدیث، ص 1)

در کتاب شریف شرح چهل حدیث، در شرح حدیث بیست و چهارم، آنگاه که به بیان مقصد اصلی از تحصیل علم و اصطلاحات علمی می پردازد، در سخنی بلند مرتبه خطاب به فضلا و علما می فرماید:

ای عزیز، علاج، کل العلاج، در این است که انسان که می خواهد علمش الهی باشد، وارد هر علمی که شد مجاهده کند و با هر ریاضت و جدیتی شده قصد خود را تخلیص کند. سرمایه نجات و سرچشمه فیوضات تخلیص نیّت و نیّت خالص است: من أخلص لله أربعین صباحا جرت ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه.‌‎‎‌ اخلاص چهل روزه این است آثار و فوایدش، پس شما که چهل سال یا بیشتر در جمع اصطلاحات و مفاهیم در هر علمی کوشیدند و خود را علامه در علوم می دانید و از جند الله محسوب می کنید، و در قلب خود اثری از حکمت و در لسان خود قطره ای از آن نمی بینید، بدانید تحصیل و زحمتتان با قدم اخلاص نبوده، بلکه برای شیطان و هوای نفس کوشش کردید. پس، اکنون که دیدید از این علوم کیفیت و حالی حاصل نشد، چندی برای تجربه هم باشد به اخلاص نیّت و تصفیه قلب از کدورات و رذایل بپردازید، (همان، ص 394)

آنچه در این کلام نورانی اصل قرار گرفته و بر آن تأکید شده، اخلاص در علم و عمل و خشیت از خداوند متعال و تحصیل علم برای رسیدن به حکمت های الهی است، که لازمه حضور انسان در حوزه های علمیه و مراکز علمی و ثمربخشی به زحمات، همین است و بس: چهل روز و چهل ماه و چهل سال با اخلاص زیستن.





  تعداد بازديدها: 1519


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
در درس خارج فقه مطرح کرد؛
درخواست آیت الله سید علی محمد دستغیب از رهبر انقلاب برای آزادی زندانیان و رفع حصر: از این زندانیان خواهش می‌کنم درصورت آزادی حفظ وحدت را در نظر داشته باشند/ خدای تعالی عنایت کرد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب به‌سلامتی از این وقایع گذشتند
ترامپ - فغانی؛ فغان از بی‌وطنی!
یادداشتی از: دکتر قادر باستانی تبریزی
وقتی نخوانده می‌کوبیم!
محقق داماد و یک حقوق‌دان دیگر یادآور شدند
رجز خوانی، کوچک شماری خسارات، تحریک به ترور، تابلوی روزشمار و برخی برنامه‌های تلویزیونی خواسته یا ناخواسته به اسراییل سلاح حقوقی داد
کنایه مهاجری به اظهارات اخیر جواد لاریجانی
ظریف: ما باید بفهمیم کاترین شکدم چطوری آمد در کشور ما؟ / رئیس جمهور با اینکه در لیست ترور است ولی فرار نمی‌کند/ باید بدانیم نفوذ از کجا آمده
تبدیل کماندو به سرباز در غزه به دلیل کمبود نیرو
شمس‌الواعظین:حرف رهبر انقلاب درست از آب درآمد/ ما وقتی سوریه را از دست دادیم مجبور شدیم در تهران با اسرائیل بجنگیم
خسرو معتضد: رادیو و تلویزیون ما باید برنامه عبری داشته باشد/ ما یک آدم با سر و زبان مثل ظریف در سازمان ملل می‌خواهیم/ سابقه نشان داده وقتی دشمن خارجی به ایران حمله می‌کند، دولت محبوب می‌شود/ جریان اسرائیل باعث شد مردم متحد شوند
تصاویر:
بیلبوردهای پاکستانی‌ها در همبستگی با ایران با جمله«اسرائیل فقط دشمن فلسطین نیست، دشمن جهان اسلام است»
برنامه ریزی ژنرال‌های آمریکایی برای تجزیه ایران
تحلیل مرشایمر از سناریوی اسرائیل برای ایران: باید رقیبان را تکه پاره کنند
افشای توطئه موساد در پاکستان/ آصف‌علی زرداری برکنار می‌شود؟
دستاورد جدید دانشمندان ژاپنی/ حذف کروموزوم عامل سندرم داون از سلول‌های انسانی
اطلاعیه تشییع ، مراسم و تسلیت:
پدرهمسرگرامی قاری ارجمند جناب آقای سعید علیزاده به دیدار دوست شتافت
یادداشتی از: حجت الاسلام مسیح مهاجری
مذاکره، مسير اعتدال
لبنان برای آزادی پسر قذافی شرط گذاشت؛ ارائه اطلاعاتی از امام موسی صدر
جزئیات جدید از ترور ناموفق پزشکیان در دیدار با فرماندهان نظامی
افشای میانجیگری امارات برای مسلح کردن سوریه جهت درگیری با حزب‌الله لبنان
وزیر دفاع فرانسه:می‌گویند مشکل ایران را می‌توانیم در عرض ۲ روز حل کنیم و سپس با خیال راحت به تعطیلات برویم!من می‌گویم ایران را دست‌کم نگیرید....

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
سرشاخ‌شدنِ میلیاردر سیلیکون‌ولی با سلطان مارالاگو
تولد «حزب آمریکا»؛ سلطان فناوری در میدان سیاست چه می‌کند/ ماسک چه در سر دارد؟
گزارش تصویری:
برگزاری شب نهم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/13
اختصاصی:
آزادگان عالم در خیمه حسینند "پوستری عاشورایی از خانم شیرین نوشیروان"
گزارش تصویری:
برگزاری شب دهم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/14
اختصاصی:
3 اثر عاشورایی با خطاطی آقای محمد مسلم خانی
شیخ نعیم قاسم: دفاع از وطن نیاز به اجازه گرفتن ندارد
آیا قصاص قبل از جنایت می‌شود کرد؟/علامه جعفری پاسخ داده
اختصاصی:
اللهم اجعل محیای محیامحمد و آل محمد "با خطاطی آقای محمد مسلم خانی"
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم سوگواری شب شام غریبان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/15
یادداشتی از: حجت الاسلام سید محمود صادقی
هشدارهای پنهان و آشکار زیارت عاشورا
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هیئت انصارالخمینی (ره) در روز عاشورا 1404/4/15
روز عاشورا امام چگونه عزاداری می‌کردند؟
برگزاری کلاس درس نهج البلاغه در هیئت انصارالخمینی (ره) حسینیه ی آل یاسین (ع) 1404/4/16
برچیدن غنی‌سازی، عزت ملی را پامال و باب تحمیل‌های بیشتر را باز می‌کند
یادداشتی از: حجت الاسلام احمد مازنی
سنت بنیان‌گذار در مورد آتش‌بس و خاتمه جنگ
اطلاعیه:
برگزاری مراسم سوگواری حضرت ابا عبدالله و حضرت سجاد (علیهما السلام) در هیئت انصارالخمینی(ره)
صدور گذرنامه زائران اربعین در کمترین زمان ممکن
آیت‌الله ایازی: امام حسین(ع) با اهدافی منطقی و عقلایی نهضت خود را آغاز کرد
مراسم عزاداری هیأت جامعه اسلامی ورزشکاران در حسینیه جماران؛
سید محمود علوی: مقاومت ملت ایران، هدایت هوشمندانه رهبری و عزت ملت ایران، ولوله‌ای در دنیا ایجاد کرده که اندازه ندارد/ ضربات کوبنده فرزندان ایران اسلامی تزلزل بر صهیونیست‌ها و ارباب‌های آنها انداخت
حضرت امام سختی‌های جنگ را چگونه فرماندهی می‌کردند؟/ روایت شهید صیاد شیرازی


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 1113
تعداد بازدید دیروز: 6841
بازدید کل: 76227459
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.